Végleg elgurult a gyógyszer az “állatjogok” védelmében: a rákok és a polipok is érző lények

A brit kormány már ott van, ahova Magyarország még csak tart állati jogokban. Megszokhattuk már, hogy egy állat bántalmazása szigorúbb társadalmi megítélés alá esik, mint az emberölés, és vannak olyan fanatikusok, akik az állatvédelem égisze alatt embergyűlölőkké váltak és szívesebben laknak macskákkal és kutyákkal, mint hogy gyereket neveljenek. A szingli életmód gyereke a kutya és a macska. Ez már Magyarországon is jelenség. Ehhez kapcsolódik, hogy állatvédelem és a klímarettegés jegyében műhúst tenyésztenek: már nemcsak növényi alapanyagokból próbálkoznak, hanem konkrétan tenyésztik a hús szövetét. Hát jó étvágyat hozzá! Modern, technokrata, vallástudományban hívő modern ál- és ellenemberek ezek.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A brit kormány most lépett egy nagyot a “felvilágosulás” útján: betiltották a rák és polip élve megfőzését. Amúgy padlón van egész Nagy-Britannia, nemrég a katonaság kellett az üzemanyag-ellátási problémák kezeléséhez, a COVID mizéria miatt is van némi probléma, de ők megtalálták a társadalom legégetőbb kérdését: éreznek a rákok és a polipok is. Kemény.

És akkor innentől az Index cikke változtatás nélkül, amit a CNN-ről fordítottak le. Nyilván az Index szerkesztősége is úgy értékelte, hogy a szigetország legfontosabb döntéséről van szó és mindenképpen le kell fordítani ezt a cikket magyarra: автокредит без первоначального взноса онлайн

A rákok és polipok is képesek fájdalmat érezni – áll egy tudományos kutatásban, amelyet a brit kormány rendelt meg.

A London School of Economics által végzett vizsgálatban összesen mintegy 300 különböző tudományos kutatás eredményét összesítették. Ezek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy lábasfejűeket (cephalopodák, vagyis a polipok, tintahalak) és a tízlábú rákokat (decapodák, vagyis a tengeri és édesvízi rákok, homárok) is képesek érzékelni a fájdalmat, szenvedést.

A vizsgálatban készítői ebből következően arra kérték az embereket, hogy a rákok, polipokat ne főzzék meg élve és felsorolták a leginkább megfelelő eljárásokat arra vonatkozóan, hogy miként kell szállítani, elkábítani és levágni ezeket.

A jelentésben foglaltaknak megfelelően a brit kormányzat ezeket az állatfajokat is felvette azok közé, amelyek egy jelenleg kidolgozás alatt álló állatvédelmi törvény révén védelmet kaphatnak majd.  Mindez abból a szempontból újdonságnak számít, hogy eddig még csak gerinces állatfajok szerepeltek azok közt, amelyekre a törvény kiterjedhet majd.

A kutatások egyébként 8 különböző szempont alapján (pl. fájdalomreceptorok megléte, viselkedés, agyműködés) vizsgálták meg a fajokat. A polipoknál általában „nagyon erős, a rákoknál pedig „erős bizonyítékot találtak arra, hogy képesek érzékelni a fájdalmat. Néhány fajnál (tintahalak, homárok) valamivel kevesebb bizonyíték állt rendelkezésre, viszont a tudósok szerint ezt az indokolja, hogy ezekre az állatokra eddig nem irányult akkora tudományos figyelem, mint a vizsgálatban szereplő többi fajra.

(Szent Korona Rádió)

2022-től egy csibe élete is többet fog érni az emberénél Németországban