Az egyház válsága hagyományhű klerikusok szemével – A Pro Hungaria Sacra papjainak előadása a “Szemben az árral” konferenciáról

Nemcsak a világi hívek, de a papság konzervatív rétege is érzi a modern szemléletű kereszténység válságát, és eleve elbukott voltát. Ennek jegyében tartotta meg előadását a “Szemben az árral” konferencián Östör Dániel atya és Simon Gábor atya. 

Iratkozz fel a HVIM YouTube csatorájára!
Simon Gábor atya videói az YouTube csatornáján érhetőek el.
Kövesd a Depositum Facebook oldalát is!

Östör Dániel atya a kortárs egyházi válságra reflektált, röviden ismertette a hagyományhű Szent X. Piusz Papi Testvériség (FSSPX) megalakulását, jelenlegi működését, a PHS papjai ugyanis az FSSPX társult papjaiként teljesítik szolgálatukat Magyarországon. A paptestvérek a hagyományos liturgiához, vallási élethez való visszatérést tanítják híveik számára, az egyház eredeti, liberalizmustól és marxizmustól érintetlen tanítását képviselik.

Simon Gábor atya előadásában bemutatja a kontinuitást Lucifer lázadása és az új világrend között, továbbá kiemeli, hogy nem a krisztusi kereszténység, nem a valódi, eredeti katolicizmus bukott el mára, hanem a modernisták által képviselt irányvonal, mely koránt sincsen összhangban a tradicionális kereszténységgel.

(Szent Korona Rádió) 

Élesszük fel a hitigazságok szakralitását! Szenteltvíz és tisztítótűz (1. rész – videó)

Az Egyház megkísértése