Gazdasági embargók miatt migránsokkal árasztaná el Belarusszia az Európai Uniót?

Lengyelország, Lettország és Litvánia határkerítés építésébe kezdtek, ugyanis Lukasenka – fehérorosz elnök – a Belarussziát sújtó Európai Uniós szankciók miatt válaszul rászabadította az illegális migránsokat nyugati szomszédaira. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A lengyel 2,5 méter magas és legkorszerűbb eszközökkel ellátott határkerítés várhatóan 2022 nyarának közepére készül el, azonban már szögesdróttal a határ nagy részét sikerült lezárniuk.

A Fehéroroszországból begyűrűződő migrációs válság hónapokkal ezelőtt kezdődött, amikor Lukasenka fehérorosz elnök válaszul az országát sújtó európai uniós szankciókra, rászabadította az illegális bevándorlókat Lettországra és Litvániára, majd Lengyelországra is. Ennek következtében kellett a határzárat felállítani.

Bosszúhadjáratát a belarusz elnök azonban úgy látszik, hogy továbbra is folytatni akarja, ugyanis a lengyel határőrség egy, a napokban közzétett videóján jól látszik, hogy fehérorosz katonák kísérik migránsok nagy csoportját a lengyel határhoz. A határőrség közösségi oldalán a következőképpen fogalmazott:

“A fehérorosz szolgálatok újabb migránscsoportot készítenek fel illegális határátlépésre.”

Meglepően hangozhat, de a magyar határ mellett a lengyelre is hatalmas nyomás nehezedik, bár itt a fehérorszok által szervezett migráció nagyban megdobhatja az arányokat. Csak pénteken 570, az év eleje óta pedig több mint 30 ezer illegális határátlépést és határátlépési kísérletet regisztráltak a hatóságok.

A helyzetet fokozzák, hogy a liberális németek még mindig nem tanultak a sorozatos erőszakból, melyet a nagy mennyiségű illegális bevándorló befogadása idézett elő országukban, így számos aktivista engedélyt kért Berlintől, hogy taxikkal és buszokkal szállíthassák a Belarussziában rekedteket germán földre. A belügyminisztérium azonban elutasította kérésüket, és figyelmeztette az aktivistákat, hogy illegális, amire készülnek.

“A Belügyminisztérium óva inti az aktivistákat szándékuk megvalósításától. Az engedély nélküli személyszállítás és az esetleges illegális, Németországba való beutaztatás jogi és büntetőjogi következményekkel járhat”

– fogalmazott a Belügyminisztérium szóvivője.

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió) 

Mint 2006-ban Magyarországon: Rendőri brutalitás Fehéroroszországban (videó)

11 migráns erőszakolt meg egy lányt Németországban, az ügyészség szerint nincs miért letartóztatni őket