Ukrajnában az oltatlanok nem utazhatnak tömegközlekedési eszközön

Szigorú korlátozásokat vezettek be az ukrán fővárosban a koronavírus járvány miatt. Nem látogathatják a bevásárló központokat, a vendéglátó helyeket, a sporteseményeket, de még a tömegközlekedési eszközöket is csak negatív tesztel vehetik igénybe az oltatlanok.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Ukrajnában mindössze 17 százalékos az átoltottság, ezért a kormány új intézkedéseket vezetett be, azzal a reménnyel, hogy az oltottak száma megemelkedhessen. Az oltatlanok nem vehetik igénybe a tömegközlekedési eszközöket, nem járhatnak vendéglátó helyekre, sporteseményekre, valamint plazákba, csak abban az esetben, ha negatív tesztet produkálnak.

Mindezek mellett a szolgáltatási szektor dolgozóit is rákényszerítik az oltásra, ugyanis az éttermek, hotelek és edzőtermek csak abban az esetben maradhatnak nyitva, ha dolgozóik körében száz százalékos az átoltottság, vagy napi szinten tesztelik őket.

Ukrajnában jelenleg a főváros mellett 15 megyét lehet a járványhelyzet szerinti legszigorúbb, vörös besorolásba kategorizálni, és ezen a héten újabb három megye kerülhet ide a 24-ből.

A Debreceni Egyetem és a Semmelweis is kötelezővé tette egyes hallgatóinak a koronavírus oltást

Közeledik a covid diktatúra – Már Ausztriában sem lehet dolgozni oltás nélkül

(Euronews nyomán Szent Korona Rádió)