Váratlan felfedezés! – nem fair ha a transzneműek női versenyszámokban indulnak

Meglepő felismerésre jutott a Sport Councils Equality Group, miszerint a transznemű nők megtartják a genetikájukból adódó fizikai erőfölényüket, amikor női sportágakban versenyeznek. Ez a tény, mely az épelméjű emberek számára eddig is nyilvánvaló volt, természetesen kiverte a biztosítékot liberáliséknál.

Vizsgálatot indított a Sport Councils Equality Group (SCEG) a transznemű sportolók kapcsán, nem fogadta felhőtlen örömmel a végeredményt az LMBTQ-közösség.

A tanulmány szerint a transznemű nők megtartják a testalkati, az állóképességi és az erőnléti előnyeiket, amikor női sportágakban versenyeznek.

Számos sportág esetében „a transzneműek befogadása és a méltányosság nem fér meg egymás mellett”.

Ezért az SCEG arra a következtetésre jutott, hogy a transzneműek befogadására vonatkozó szabályok nem megfelelőek, így újrafogalmazásra szorulnak.

A szövetség azt a javaslatot tette, hogy az egyes sportágak testületei döntsék el, hogy a befogadásra, vagy a „versenyben való tisztességes helytállásra” helyezik-e a hangsúlyt, amikor a transznemű sportolókról van szó.

A tanulmányt az LMBTQ-közösség hevesen bírálta, különösen az az állítás verte le náluk a biztosítékot, hogy

a transzneműek befogadása ellentétes a „tisztességgel”.

A transzgyerekek jótékonysági szervezete, a Mermaids is aggodalmát fejezte ki, és felhívta rá a figyelmet, hogy a beszámoló „szükségtelen ellenségeskedést, kirekesztést és zavart” fog okozni a transz sportolók számára.

Fontos megjegyezni, hogy az SCEG-jelentése csak egy iránymutatásként létezik: nem kötelező. A sportegyesületeknek és a szervezeteknek joguk van arra, hogy megírják és végrehajtsák a saját szabályaikat a transz és a nem bináris emberek sportban való részvételére vonatkozóan”

– áll a közleményükben.

Jelenleg a legtöbb sportág a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2015-ben meghatározott irányelveket követi, amelyek lehetővé teszik a transznemű nők számára, hogy női sportágakban versenyezzenek, ha tesztoszteronszintjüket 10nmol/liter alá csökkentik.

Augusztusban azonban a NOB elismerte, hogy ezek a szabályok

„nem felelnek meg a célnak”,

és a következő hónapokban felülvizsgálják őket.

Fidesz: nyugodtan neveljék homoszexuálisoknak a gyermekeket

Ez a hőn áhított nyugat: transznemű képviselő lesz a Bundestagban

(888 – Szent Korona Rádió)