Hazafiakat rekesztenek ki továbbra is a Honvédségből – a HVIM-mel is példálóznak, mint kockázattal

Írásbeli kérdést nyújtott be Dúró Dóra országgyűlési képviselő a honvédelmi miniszterhez Miért rekesztenek ki hazafiakat a létszámhiánnyal küzdő Honvédségből? címmel, melyre Benkő Tibor miniszter személyesen válaszolt, nem is tagadva, hogy a kiképzéseken gyakran a HVIM-et nevesítve mint nemzetbiztonsági kockázatot oktatják.  Megkérdeztük az ifjúsági mozgalom vezetőjét, Barcsa-Turner Gábort, hogyan néz ki a gyakorlatban a vármegyések diszkriminációja.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Dúró Dóra kérdésében rávilágított:

“Sajnos még mindig sok panasz jut el a Mi Hazánk Mozgalomhoz, hogy kirekesztik azokat a Magyar Honvédségből (még a tartalékos rendszerből is), akik pl. a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai voltak, vagy a nemzeti radikális politikát bárhogyan segítették akár csak évekkel korábban. Ezt ráadásul hivatalos indoklás nélkül teszi a Honvédség, csak informálisan tudhatják meg olykor az érintettek, hogy pl. egy LMBTQP-felvonulás elleni tüntetésen való részvétel miatt minősítették eleve „alkalmatlannak”, vagy bontottak szerződést. Mikor vet véget a létszámhiánnyal küzdő Honvédség ennek a kirekesztő gyakorlatnak?

Ráadásul a kiképzéseken gyakran a HVIM-et nevesítve mint nemzetbiztonsági kockázatot oktatják, holott a patinás, bíróságon bejegyzett és törvényesen működő nemzeti szervezet körében inkább toboroznia kellene a Honvédségnek. A Mi Hazánk is szívesen látná a Honvédséget toborzó sátrával mozgalmunk majálisán, mely az ország legnagyobb majálisai is szoktak lenni, s melyen a Vöröskereszt is kitelepült már véradást szervező sátrával – számíthatunk hasonló közhasznú kitelepülésre a Honvédségtől is?

A Honvédségtől eltanácsolt hazafiak a legtöbb esetben nem kívánnak a nyilvánosságra lépni történetükkel, de van ellenpélda is: https://kuruc.info/r/20/207659 – az e cikk alanyát jelentő Polai Dávid az ott említett pszichológiai alkalmassági vizsgálat nyomán történt egy éves eltiltása után újra próbálkozott, maszkban lévén, a pszichológus nem ismerte fel, átment a vizsgán. Szerződést kötöttek 5 évre 6 hónap próbaidővel, de később telefonon hívta egy parancsnok, hogy még próbaidő lévén indokolás nélkül szerződést bontanak. Több hasonló esetről tudok konkrét információt, elérhetőséget is adni, amennyiben miniszter úr kivizsgáltatná a nemzeti radikális táborhoz tartozó honvédek politikai okokból való kirekesztését, ami sajnos még mindig általános gyakorlat az információink szerint.”

Benkő Tibor honvédelmi miniszter mellébeszélő válaszában pusztán azt tagadta, hogy a honvédséghez jelentkezők politikai hovatartozását vizsgálnák, de sem a konkrét ügyet, sem a kérdésben felajánlott több hasonló esetet nem kívánja kivizsgálni, a HVIM nemzetbiztonsági kockázatként való bemutatását pedig nem is tagadta.

A létszámhiány tagadása is érdekes, hiszen akkor miért toboroznak komoly erőfeszítésekkel? Az ellenzéki képviselők által feszegetett létszámadatokat néhány éve titkosították, így csak sejtéseink lehetnek…

Megkérdeztük Barcsa-Turner Gábort, a HVIM társelnökét, hogy mi a tapasztalatuk a Magyar Honvédség gyakorlatáról a hazafiakkal szemben:
Azt már sajnos megszoktuk, hogy a baloldali kormányok alatt rendre utasítottak el, zártak ki, szereltek le a HVIM-hez, vagy más hazafias szervezetekhez tartozókat. Olyanra is volt példa a Gyurcsány-érában, hogy a verőcei Magyar Szigeten civilben tartott szakmai előadása után szereltek le egy fiatal tisztet, kilátásba helyezve, hogy súlyosabb következményei is lehetnek az ilyen jellegű tevékenységének, ha most nem szerel le… Többek között ezért is hoztuk létre a Farkasokat, hogy a kirekesztett hazafiak tanulhassanak máshol honvédelmi alapismereteket a jog adta keretek között  – október 17-én amúgy új alapképzési turnus indul. Legnagyobb megdöbbenésünkre ez a vérlázító gyakorlat maradt a Fidesz-kormányok alatt. Arra is tudunk példát mondani, hogy valakit azért küldenek el, mert a facebook-profiljának elemzése során több, vármegyéhez köthető dologra bukkantak, de olyat is kirekesztettek, aki korábban a Farkasok állományába tartozott, és ez kiderült róla. A legelképesztőbb viszont az, hogy tudomásunkra jutott, hogy van rendes “politikai” foglalkozás a felszerelést követően, ahol több hazafias szervezet, köztük a HVIM is szerepel, mint kockázati tényező, és hogy ezekkel a szervezetekkel tilos kapcsolatot ápolni, és “repül” a Honvédségtől, akiről kiderül, hogy szimpatizálna ezekkel. Ezen az oktatáson különböző, hazafias szervezetek és szimbólumok, zenekarok, ideológiák és hírportálok vannak felsorolva, hogy mit nem szabad viselni, nézni, mivel nem szabad azonosulni. Ezen foglalkozáson szinte csak mellékesen jelennek meg a szélsőbaloldali eszmerendszerek, a fő hangsúly a “szélsőjobboldalon” van. Vérlázító, hogy a 20 éves, törvényeket betartó, bíróságon bejegyzett, hazafias nevelést és oktatást, kulturális tevékenységet ingyen végző szervezetünket még mindig nemzetbiztonsági kockázatnak könyvelik el.

Induló Farkasok képzés:
Első alkalom: 2021. október 17.
Jelentkezés módja: [email protected] e-mail címen egy fényképes levélben, amiben a jelentkező írja le:
-Nevét, életkorát, lakhelyét (város)!
-Miért szeretne jelentkezni?
-Van-e bármilyen jellegű katonai, rendészeti, harcművészeti, sportolói tapasztalata?
-Tagja-e bármilyen hazafias szervezetnek?

A képzés 6 hétvégés kurzus: 5 hétvége képzés, 1 vizsga.
Tematikája: Túlélés, általános harcászat, elsősegély, fegyverismeret, fizikai és önvédelmi képzés, műszaki ismeretek, tereptan és tájékozódás stb.
A képzés önköltséges: a felszerelést, az élelmezést mindenki saját magának biztosítja!
Október 17-én, vasárnap fizikai felmérőre, elbeszélgetésre és egy-két kedvcsináló foglalkozásra kerül sor.
Helyszín: Budapesthez közel
Jelentkezési határidő: 2021. október 10. 24:00.

A Farkasok tevékenységéről részletesen honlapjukon, a farkasfalka.com-on tájékozódhat!

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)

Minden vészen át: Novák Előd és a HVIM-Farkasok köteléke idén is teljesítette a Kitörés túrát