Megnyílt a Gyurcsányista rendőrterrornak emléket állító vándorkiállítás a nosztalgiázók és érdeklődők számára

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat kezdeményezésére és szakmai közreműködésével indította útjára a Civil Összefogás Fórum a „Vérbe fojtott szabadság” című vándorkiállítását a 2006 őszi állami terrorról, amelynek megnyitóját szeptember 18-án tartották Budapesten, az Erzsébet téren.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Az esemény Bella Árpád által készített videós összefoglalójában megnézhető a Gyurcsány-terror néhány korabeli felvétele, a vándorkiállítás belső tere, a nyitóbeszédek egyes fontos részletei és megszólal a kiállítást elsők között meglátogató Nagy László, akinek bal szemét lőtték ki közelről célzott lövéssel 2006. október 23-án az Astoria közelében nem rendszeresített vadászfegyvereket és gumilövedékeket használó azonosítószám nélküli, maszkos rendőrök. A kiállításon több más 2006 őszi jogsértett is megjelent. A rendezvényen   Heizler Norbert a CÖF országos koordinátora,  ifj. Dr. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője és dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője  tartottak beszédet.

A vándorkiállítás célja, hogy emlékeztessen arra, hogy 2006-ban Gyurcsány Ferenc akkori MSZP-s miniszterelnök (ma a DK elnöke), a hazugságkampánnyal és trükkök százaival elcsalt választás után, az általa zárt körben elmondott  őszödi beismerő beszéd kiszivárgása után  kitört országos  tiltakozáshullámmal, nemzeti ellenállással szemben, milyen véres terrort alkalmazva lépett fel, rátámadva saját nemzetére.  Több ezer ember alapvető politikai szabadságjogait sértették meg, több mint félezer tüntetőnek, megemlékezőnek és járókelőnek – ebből legalább kétszáz esetben súlyos – sérülést okozva (pl. látásvesztést okozó szemsérülés, csonttörések) és százakat önkényesen bebörtönözve.

A kamion rakterében berendezett tárlatban korabeli képek, rendőrségi eszközök, dokumentumok és a Nemzeti Filmkészítők Egyesületének tagjai által összeállított, a jogsértettek hányattatásait, szenv0edését bemutató tényfeltáró dokumentumfilmek nézhetők meg.

További információk a megnyitóról, kiállításról a Nemzeti Jogvédő Szolgálat honlapján >ide< kattintva olvashatóak

A “Vérvörösre festett köztársaság” célja dr.Gaudi-Nagy Tamás tolmácsolásában

Gaudi-Nagy és ifj. Lomnici a 2006 őszi rendőrterrorról szóló vándorkiállításról a Kossuth Rádióban

(NJSZ.hu – Szent Korona Rádió)