Gondolatok az új állami biológia tankönyvről – Nem a legjobb, de nem is tragikus

A szabadszerelem, az LMBTQP-lobbi és számos modernista felfogás lerombolni igyekszik a tradicionális férfi-nő kapcsolatokat. Az új nyolcadikos biológia tankönyv azonban úgy tűnik, hogy hadat üzent a progresszivitásnak, és a normalitás irányába kívánja terelni a gyermekeket. A tankönyv ugyan még nem kiváló, vannak hiányosságai, de egy kis fénysugárként ragyoghat fel a nyomasztó sötétségben. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A balliberális hírportálok természetesen futótűzként kapták fel a hírt, miszerint túl maradi ez a tankönyv. Vizsgáljuk most meg, hogy mi borította ki a bilit liberáliséknál?

A tankönyv Férfi és nő című fejezetében leszögezik, hogy teljesen természetes az, hogy a fiúk és a lányok között testi, lelki és szerepbeli különbségek vannak. Így a diákok ne aggódjanak amiatt, hogy különböznek ellentétes nemű társaiktól, ugyanis már a méhen belül jelentős eltérések fedezhetők fel, ez pedig így jó és természetes. A diákokban felmerülő azon feszültséget is igyekeznek feloldani, hogy mi a helyzet a férfias kinézetű nőkkel és a nőies kinézetű férfiakkal. Kifejtik, hogy általánosságban az ilyen elváltozásokat hormonális zavarok alakítják ki.

Tovább haladva a Nemi életünk egészsége című fejezetre a vártaknál magasabb rendű eszmefuttatásokat olvashatunk, akár meg is lepődhetünk, ugyanis a pár évvel ezelőtti tankönyvekben nem fejtették ki ilyen jól a témát. Elsősorban megdöntik azt a liberálisok és darwinisták által terjesztett tévképzetet, hogy a szexualitás csupán ösztönből fakad. Az új biológiakönyv külön kiemeli, hogy a szexualitásnak lelki szférája is létezik, így: “Nemi életre csak a testileg, lelkileg érett, egészséges szervezet alkalmas igazán.” A világban zajló tendenciákkal szembemenve ezek után a szerzők óva intik a fiatalokat a túl korai szexuális élettől, ugyanis egy serdülő testileg hiába érzi úgy magát, mintha készen állna a koitálásra, attól lelkileg nem tart még azon a szinten.

Elgondolkodtató feladat a diákok számára az új tankönyvben.

A szövegben tovább haladva mélyebben is kifejtik a témát a szerzők. Rátérnek arra is, hogy az egyéjszakás kalandok és a futókapcsolatok az emberre súlyos negatív hatásokkal vannak, lelkileg teljesen összetörik, egyenesen az “igénytelenségbe süllyedés veszélyét hordozzák”.

Mindezek után ismételten kiemelik, hogy testileg hiába érzik felkészültnek magukat, attól egyáltalán nem való a serdülő korosztálynak a szexuális élet folytatása:

“A túl korán megkezdett nemi élet tehát a fiúk számára lelkileg megterhelő. A lányok számára a nem kívánt terhesség nemcsak lelkileg, hanem testileg is rendkívüli veszélyeket jelent!”

A tankönyv az elvártakhoz képest az abortuszokról is elfogadhatóan nyilatkozik. Itt is megközelítik mind a testi, mind a lelki szempontokat, így kiemelik, hogy az abortusz különösen veszélyes az anya testére, továbbá lelki sérüléseket is okozhat azáltal, hogy egy “emberkezdeményt” ölnek meg a mesterséges terhességmegszakítás során, “Ezért messzemenően kerülendő!”

A problémás részei a könyvnek a homoszexualitás kérdéskörének tárgyalásánál kezdődnek. Lefektetik helyesen, hogy: “Nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás biológiai értelemben nem természetes, hiszen nem teljesül a szexuális tevékenység biológiai célja, az utódnemzés.”; majd azt is kiemelik, hogy részben genetikai, részben pedig szerzett viselkedési forma, de ezután súlyos logikai hiátus következik be, ugyanis hosszasan ecsetelik, hogy különböző propagandaeszközök nyomására az ember nem lesz homoszexuális, és hiába a társadalmi nyomás, a deviánsok sem fognak a normalitás irányába terelődni. Egyenesen kijelentik, hogy a külső nyomásra kialakuló homoszexualitással riogatni egyenesen fölösleges. Pedig pár sorral feljebb még arról értekeztek, hogy külső folyamatok is befolyásolják a homoszexualitás kialakulását.

Mindezek után rátérnek a maszturbáció kérdéskörére is. Kifejtik, hogy ez sem természetes módja a nemi kielégülésnek, továbbá súlyos függőségnek és mértéktelenné válásnak is fennáll a veszélye, ugyanakkor kiemelik, hogy nem kell miatta bűntudatot érezniük a fiataloknak – mikoron az önkielégítés lelki szempontból igenis problémás, mivel nem valósul meg a lelki kapcsolat két fél között, csupán egy személy önös érdekeit szolgálja.

A fogamzásgátlás témakörében az egyszerű mainstreammal találkozhatunk, miszerint ha muszáj, akkor használjanak óvszert, vagy fogamzásgátló tablettát. Azonban ezen résznél is kiemelendő, hogy – az általános szexuális felvilágosítások szellemiségétől eltérően – nem propagálják benne a miniabortusztablettának minősülő esemény utáni tablettát, hanem felhívják annak veszélyeire a figyelmet.

Összességében azt mondhatjuk jobboldali szempontból megítélve a könyvet, hogy ugyan még nem kiváló, vannak hiányosságai, viszont korántsem olyan tragikus, mint amivel a balliberálisok megelégednének. Külön pozitívumként kiemelendő, hogy ezen szinteket is sikerült elérniük, egy nem vallási háttérrel, hanem köztársasági, állami oktatásban használatos tankönyvvel. Bízunk benne, hogy a tankönyvek újabb, és újabb kiadásainál tovább haladnak ezen, a normalitás felé vezető úton.

(Szent Korona Rádió) 

Gondolatok a homoszexuális propagandáról

Alapvető emberi jog, vagy pszichés betegség? Röviden a transzszexualitásról