Mondvacsinált okokkal tiltottak be egy latin misét Washington D.C.-ben

A nyugalmazott pápai nuncius latin miséjét lehetetlenítette el a színesbőrű Gregory érsek mesterkélt indokokkal.
Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Hagyományos latin szentmisét mutatott volna be Thomas E. Gullickson érsek, Svájc és Lichtenstein 2020-ban nyugalmazott pápai nunciusa a Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C.-ben található Szeplőtelen Fogantatás Bazilikában. A szentmisére az amerikai nemzeti kegyhelyen augusztus 14-én került volna sor, és azt a tervek szerint az EWTN katolikus televízió is közvetítette volna.

Közvetlenül azonban Ferenc pápa Traditionis Custodes motu proprio-jának július 16-ai kiadása után Wilton Gregory washingtoni érsek (a képen) arra szólította fel a volt nunciust, hogy hivatalos levélben kérvényezze a fővárosi érsekségtől, hogy a szentmisét bemutathassa. A nuncius kérvényét Gregory érsek e héten kedden elutasította, és megtiltotta a szentmise megtartását azzal az indoklással, hogy hagyományos latin szentmise bemutatása “ellentétes lenne a korlátozásokkal”, amelyek Ferenc pápa rendelkezésében szerepelnek.

Ugyanezt az ünnepi szentmisét Gullickson érsek már tavaly bemutatta volna a kegyhelyen, akkor azonban Gregory érsek a járványveszélyre hivatkozva tiltotta meg szentmisék bemutatását az érseksége területén. Mint ismeretes, a szentmisék tilalma alatt is Gregory érsek egy Donald Trump elnök lemondását követelő tömegtüntetésre hívta az érsekség papjait, arra biztatva őket, hogy a politikai rendezvényen reverendában és “odaillő transzparensekkel” vegyenek részt.

(KV Blog – Szent Korona Rádió)