Orbán Viktor korrekt módon a térdelésről: kultúridegen nálunk, nem szimpatizál vele

Magyarországon kultúraidegen a térdelés a futballpályákon A magyar kultúrától idegennek tartja a miniszterelnök azt a gesztust, hogy a futballpályákon a rasszizmus elleni küzdelem jegyében letérdelnek egyes országok sportolói. Orbán Viktor a csütörtöki Kormányinfón úgy fogalmazott nagyon korrekt módon: “ezzel a térdelősdivel legkevésbé sem szimpatizálok”.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A kormányfő úgy látja, ennek semmi helye nincs a sportpályákon, a sport másról szól. Orbán Viktor azt mondta, a magyar kulturális összefüggésben három esetben megengedett, illetve elvárt az ilyen gesztus: a magyar ember a Jóisten, a hazája előtt térdel le, és ha megkéri a szerelme kezét. Minden más esetben ez Magyarországon kultúraidegen – fogalmazott. A kormányfő megjegyezte: alapvetően rabszolgatartó országok találták ezt ki, de a rabszolgatartó múltból származó terheket az érintett népnek magának kell feldolgoznia; azon országok, amelyek nem voltak rabszolgatartók, ebben nem tudnak segíteni.

Mint ismeretes, az MLSZ tájékoztatása alapján nem politizálnak a magyar sportolók és nem fognak letérdelni. Ezután a magyar-ír meccsen az írek megalázták magukat, míg a magyar játékosok nem. Ehhez a magyar szurkolók megfelelő módon viszonyultak: a magyarokat megtapsolták, az íreket kifütyülték. Ezután magyarellenes politikusok és közéleti szereplők máris rasszizmust kiáltottak. Ennek fényében kimondottan üdítően hat Orbán Viktor fenti nyilatkozata. Hozzátesszük, hogy a magyar kultúrában a Himnuszunk alatt a magyar ember vigyázzban áll.

(Index-kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)