Akcióban a MOSZAD? Kigyulladt Irán legnagyobb hadihajója

Az iráni haditengerészet legnagyobb hajója gyulladt ki, majd tisztázatlan körülmények között elsüllyedt az Ománi-öbölben – jelentette az iráni állami televízió és félhivatalos iráni források.

A tűz helyi idő szerint hajnali fél három előtt gyulladt ki. A legénységi tűzoltók ugyan megpróbálták megfékezni a lángokat, ám sikertelenül.

A Kharg nevű hajó az iráni Jask kikötő közelében, Teherántól délkeletre, mintegy 1270 kilométerre, az Ománi-öbölben, a Hormuz-szorosnál elsüllyedt.

Az iráni közösségi médiában olyan fotók keringenek, amelyeken mentőmellényt viselő matrózok hagyják el a hajót, miközben mögöttük lobogtak a lángok. Az iráni állami televízióban a Khargot kiképzőhajónak nevezik. A hajóról szóló képek alapján inkább teherszállítónak, mint inkább hadihajónak tűnik…

A Nagy-Britanniában épített és először 1977-ben vízre bocsátott hajó az 1979-es iráni iszlám forradalmat követően hosszú egyeztetések után, csupán 1984-ben került az iráni haditengerészet kötelékébe – tudósít az Associated Press News.

(Szent Korona Rádió)