A Pentagon beültethető csipet rakna a katonáiba a koronavírusra hivatkozva

A csip csak egy az amerikai katonai fejlesztések közül: másik eszközük úgy segít a súlyos eseteken, hogy kiszűri a vírust a véráramból, illetve a koronavírus elleni oltáson is dolgoznak.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Az amerikai védelmi minisztérium kutatási ügynöksége, a DARPA munkatársai olyan csipet fejlesztettek, amely a bőr alá ültetve a tünetek kialakulása előtt felismeri a Covid–19-fertőzést, és egy szűrővel el is különíti a vérből a vírust.

A szakemberek a CBS News amerikai tévécsatorna 60 Minutes (60 perc) című magazinműsorában mutatták be fejlesztésüket.

A műsorban a DARPA fertőző betegségekért felelős orvos-kutatója, Matt Hepburn százados egy fiolát mutatott be, amelyben egy zselészerű anyagba ágyazott mikrocsip úszott – írja a Daily Mail.

Ezt a bőröd alá teszik, és jelzi, hogy milyen kémiai reakciók mennek végbe a testben, ami azt jelentheti, hogy holnap tüneteid lesznek

– magyarázta Hepburn.

A kutató elmondta, hogy a csip ötletét az USS Theodore Roosevelt repülőgép-hordozón kialakult járványhelyzet adta, ahol 1271-en (a Nimitz-osztályú nukleáris meghajtású hordozó hatezer fős legénységének mintegy negyede) fertőződtek meg a világjárványt okozó koronavírussal.

A mikrocsippel az elképzelések szerint értékes időt nyernének a ragály megállításához, az amerikai katonáknak azonban nem tetszik ez az ötlet.

A New York Times februárban tudósított arról, hogy az amerikai hadsereg állományának harmada nem hajlandó beoltatni magát, mivel attól tartanak, hogy mikrocsipet ültetnek beléjük, amivel az állam átveheti az irányítást a testük felett.

Kiszűrik a vírust

A DARPA másik fejlesztése egy vírusszűrő, amely dialízisgéphez kapcsolva kiszűri a véráramból a vírusrészecskéket.

Az egyik katona házastársa, akit csak „16-os páciens”-ként említenek, négynapos kísérleti kezelést kapott a szűrővel, és bár szervi összeomlással és szeptikus sokkal került a sürgősségi osztályra, sikeresen felépült. Az amerikai gyógyszerügyi hivatal engedélyezte a különleges szűrő használatát sürgős eseteknél – közel háromszáz válságos állapotban lévő betegnél már alkalmazták.

A “végső” oltás

A szintén a Pentagon alá tartozó Egyesített Patológiai Intézet, amely például szövetmintákkal rendelkezik az egy évszázaddal ezelőtti spanyolnátha idejéből. Az intézet munkatársa, dr. Jaes Crowe a spanyolnátha túlélőit vizsgálva fejlesztette ki azt a módszert, amivel pár hónap alatt kiszűrhetők az antitestek egy fertőzés, például a Covid–19, ellen. Így a jelenleg ismeretlen betegségek esetén is képesek 60 napon belül antitesteket tartalmazó injekciós kezelést előállítani.

Az intézet másik munkatársa, dr. Kayvon Modjarrad jelenleg olyan védőoltáson dolgozik, ami a koronavírusok minden fajtája ellen védelmet nyújt.

Ez nem tudományos fantasztikum, hanem tudományos tény. Rendelkezünk az eszközökkel, és meg tudjuk csinálni most rögtön

– mondta Modjarrad a CBS Newsnak. Hozzátette, a cél olyan oltás létrehozása, ami még nem létező vírusok ellen is véd

(Index nyomán Szent Korona Rádió)