Tombol a liberális véleménydiktatúra: Kirúgták a Herthától a magyar kapusedzőt, mert nem ért egyet az LMBTQP-lobbival

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC kedden a hivatalos honlapján közölte, hogy menesztette Petry Zsolt kapusedzőt.A berlini klub nem sportszakmai okok miatt döntött így, olvasható a fővárosiak közleményében, hanem azért, mert Petry a liberális véleménydiktatúrával szemben fogalmazta meg álláspontját. Azután már hiába próbált polkorrekt nyilatkozatokkal “szépíteni”, utolérte a terror.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Mint ismert, Petry interjút adott a Magyar Nemzetnek, melyben többek között arról is beszélt, hogy nem mindenben ért egyet Gulácsi Péter posztjával, amelyben a magyar válogatott kapusa kiállt a szivárványcsaládok mellett.

A klub azt írja, hogy a Hertha elkötelezett az olyan értékek mellett, mint a sokszínűség és a tolerancia, ezek pedig nem voltak megtalálhatók Petry nyilatkozatában, amelyet nyilvánosan, a Hertha alkalmazottjaként tett.

Petry Zsolt munkáját mindig is nagyra értékelték a Herthánál töltött évei alatt. Nyitott, toleráns, segítőkész ember. Soha nem viselkedett homofób vagy idegengyűlölő módon

– fogalmazott Carsten Schmidt vezérigazgató, aki hozzátette, hogy bár Petry pontosítást kért a Magyar Nemzetnél a nyilatkozata miatt, az így sem összeegyeztethető a Hertha értékeivel.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben

– tette hozzá az igazgatóság elnöke.

A Petry Zsolttal közölt interjú hétfőn reggel jelent meg a Magyar Nemzet honlapján Dárdai magyar segítője nem ért mindenben egyet Gulácsi véleményével címmel. Az url-címben Dárdai Magyar segítője nem ért egyet Gulácsi liberális véleményével szerepel.

Az egyik legkomolyabb problémának azt tartom, hogy jelentősen csökkent a véleménynyilvánítás színvonala. Mi, a nemzeti oldal képviselői elvárjuk a másik oldaltól, hogy meghallgassa a mi álláspontunkat. Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Ezért sokan elkezdték őt kritizálni, pedig a véleménynyilvánítás morálisan nem támadható. Péter ugyanis nem tett mást, mint kiállt az elvei mellett. Elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét. Más kérdés, hogy egyetértenek-e az emberek az ő álláspontjával, vagy sem. Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben. Elvégezném azt a munkát, amit a klubom és a magyar válogatott elvár tőlem. A közvéleményt megosztja a társadalmi kérdésekben kinyilvánított vélemény. A sportolókat, adott esetben Gulácsi Pétert azért szeretik az emberek, mert bravúrral véd, vagy megfog egy tizenegyest, és magyar címerrel a szíve fölött szenzációs teljesítményt nyújt a kapuban. Teljesen felesleges ellenségeket szerezni egy-egy politikai megnyilvánulással, főleg nem egy Európa-klasszis kapusnak. Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében.

– mondta Petry az interjúban.

Hétfőn este aztán újabb cikk jelent meg a Magyar Nemzet honlapján, ugyanis Petry azzal a kéréssel kereste meg a szerkesztőséget, hogy „bizonyos kérdésekben árnyaltabban fejthesse ki álláspontját, mert a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból”.

A korábbi válogatott kapus, a Hertha kapusedzője hangsúlyozza, maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét. Azt is fontosnak tartja leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra. A továbbiakban a feladatára kíván összpontosítani, hogy minél jobban és megelégedésre végezhesse a munkáját a Herthánál

– olvasható a cikkben. Nos, utóbbira már nincs esélye, ugyanis kedden azonnali hatállyal menesztették. A nyilatkozatát egyébként a német sajtó is szemlézte, többek között ezért is fordult korrigálásért a Magyar Nemzethez.

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Nagyon sajnálom a bevándorláspolitikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazon emberektől, akik menedéket keresnek nálunk, és akiket ezzel megsértettem. Nagyon szerettem a Hertha BSC-nél dolgozni, tiszteletben tartom a klub döntését. Sok sikert kívánok mindenkinek a jövőben a csapatnál

– fogalmazott Petry már a Hertha közleményében. A Magyar Nemzet interjúja Petry alábbi válaszával zárul:

Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van. A bevándorláspolitika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. Olyan nemzeti értékek mentén folytassuk az életünket Európában, amelyeket hosszú évek alatt megtanultunk. Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel.

A Herthánál 2015 óta tevékenykedett Petry Zsolt. Most saját bőrén tapasztalta meg a liberális terrort. Kár volt a végén mentegetőzni… Mint látható, semmit sem ér.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)