Videón, ahogy Londonban megakadályozzák a rendőrök a nagypénteki szentmisét

Elképesztő. A rendőrök megakadályoznak egy keresztény szertartást a járványügyi védekezésre hivatkozva. Hova tartunk?!

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Két nappal azután, hogy a rendőrség leállította a nagypénteki misét egy dél-londoni, lengyel katolikus templomban, húsvétvasárnap ugyanitt újabb hatósági ellenőrzésre került sor.

A járványügyi intézkedések megsértésére hivatkozva pénteken egy húsvéti szertartást szakított félbe a rendőrség a Balham High Streeten álló, Krisztus király nevet viselő templomban. A Daily Mail értesülései szerint vasárnap ismét több tucat hívő gyűlt össze a templomban, illetve annak közvetlen környezetében is, ahol azok imádkoztak, akik nem jutottak be a ceremóniára, ezért hangszórókon keresztül követték a szertartást.

A vasárnap kiérkező rendőrök már arra is figyeltek, hogy ezúttal ne sértsék meg a keresztény gyülekezetet, csak az egyházi gondnokokkal egyeztettek. A nagypénteki események után ugyanis sok hívő vélte sérelmesnek az egyenruhások fellépését, akik az oltári hangosbemondón keresztül közölték a jelenlévőkkel, hogy az istentisztelet jogsértő, és akár kétszáz fontos bírsággal is sújthatják őket. A jelenetről videófelvétel is készült:

A rendőrség közleménye szerint a nagypénteki szertartás során a templom épületében nagyszamú hívő tartózkodott, akik nyilvánvalóan nem tudták betartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, többen ráadásul maszkot sem viseltek. Ezzel szemben azonban a mise résztvevői közül többen is állítják, hogy valamennyi résztvevő maszkot viselt és ügyelt a szabályok betartására.

A hívők szerint a pénteken kivonuló rendőrök a ceremónia megszakításával, valamint az oltárról való tájékoztatással átléptek egy bizonyos határvonalat. A gyülekezet nevében Merek Mendel egyenesen úgy fogalmazott: „Undorító, amit a rendőrök tettek. A nagypéntek az egyik legszentebb napunk. Tudjuk, hány embert engedhetünk be, folyamatosan figyeljük, hányan tartózkodnak odabent és hányan állnak a sorban, ahogy a hívek közti távolságtartásra is odafigyelünk.”

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)