Médiavadász: Ki a fene az az Elon Musk? (videó)

Elon Musk idén a világ leggazdagabb embere lett. Ennek apropóján a Médiavadász megvizsgálta a Tesla, a SpaceX és a Neuralink technokrata vezetőjének életét és céljait. Vigyázat, a videó gyökeresen megváltoztathatja a néző Elon Muskkal kapcsolatban dédelgetett illúzióit! Az alább olvasható írás az azonos című videó szövegének lejegyzett és minimálisan módosított változata.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Nem olyan régen jelentették be, hogy a világ jelenlegi technológiai átalakításában forradalmi szerepet betöltő Elon Musk, a nem létező háttérerők két másik nagy gennyládáját, Bill Gateset és az amasonos Jeff Bezost beelőzve

a világ leggazdagabb embere lett.

Jó apropó ez arra, hogy körüljárjuk a milliárdos életét, ellentmondásos személyiségét és sokrétű, de ugyanabba az irányba mutató globális misszióját. Nem, ez nem egy gazdag, intelligens és mindezen felül vagány ember mérhetetlenül közhelyes és nyálcsorgató felmagasztalása lesz. A világ egyik legkártékonyabb arcáról van szó, noha hozzá kell tennünk, a látszat sokszor csal: ő csak a világ megrontásán ügyködő látható szereplők egyik legrosszabbika. Kétségtelen, hogy felette is állnak alakok, akik közvetve vagy közvetlenül befolyást gyakorolnak tevékenységére, de mivel a láthatatlan ügyvivőkre nehéz mutogatni, érjük be ezúttal azzal, akit a függöny elé dobtak.

Elon Musk furcsa és első pillantásra nem is olyan könnyen bekategorizálható figura. Ellentmondásos alak, mind bizarr, polgárpukkasztó, botránykeltő megnyilvánulásait, mind bizonyos állásfoglalásait tekintve. Füvet szív egy ismert rádiós műsorában, kínos táncot lejt egy kínai közönség előtt, megosztó vagy egyenesen értelmezhetetlen Twitter üzenetekkel bombázza a követőit, azt a benyomást keltve, mintha csak meghibbant volna, kilövi az űrbe az autóját vagy épp robotnevet ad az újszülött gyermekének – X Æ A-12, így akarta hívni a fiát, de végül ezt a transzhumán nem engedélyezték. Nem kell aggódni, pár év, és ebből is divat lesz majd.

Másfelől néha olyan dolgokat mond, amik a világ háttérösszefüggéseit illetően tájékozottabb ember érdeklődését is felkeltik. Elmondja, hogy szerinte a mesterséges intelligencia veszélyes, a maga kétértelműségével

utalgat az illuminátusok világi befolyására,

felszólal az értelmetlen, járványügyinek mondott korlátozások ellen, rámutat a média manipulatív oldalára, és olyan, elsőre érdekesnek tűnő felvetésekkel szolgál, miszerint ez a világ nem valós, sokkal inkább egy szimuláció – de ez utóbbira még visszatértünk, mert azért ezzel is gondok vannak.

Mindezen felül Musk egy kimért, elhivatott, felelősségteljes, altruista hajlamú és értelmes ember benyomását kelti, és a megjelenése is sokkal megnyerőbb, mint mondjuk egy Bill Gatesnek, akinek már ránézésre sem szívesen hiszünk el semmit, még azt sem, amit kérdez. De hiába a néha elgondolkodtató felvetései, vagy a látszólag emberséges megjelenés, tette alapján ismerszik meg az ember, és Elon Musk minden nagyobb tette, minden főbb projektje arra utal, hogy

ez az alak mindenekelőtt és mindenekfelett egy technokrata,

aki jelenleg főszerepet vállal a világ alászállításában.

Musk olyannyira technokrata, hogy már az apja és az anyai nagyapja is az volt. Különösen a nagyapja érdekes számunkra,

Joshua Haldeman ugyanis a 30-as években a korabeli technokrata mozgalom kanadai vezetője volt.

Később, a 40-es években útjának induló pártja pedig a beszédes Social Credit Party elnevezést kapta. Ismerős? A szociális kreditrendszer az, amit Kínában már alkalmaznak, és amit a covidra meg a klímaváltozásra hivatkozva Európában is be akarnak vezetni hamarosan. Ennek lényege, hogy minden egyes állampolgár viselkedését, társadalmi tevékenységét folyamatosan megfigyelik, majd ez alapján értékelik, rangsorolják és kiváltságokban vagy éppen megvonásokban részesítik. A Médiavadász korábban már Huxley és Orwell kapcsán beszámolt róla, hogy a technokraták csak most igazán kibontakozó tervei a régmúltba nyúlnak vissza, ezek kidolgozásában és képviseletében pedig a jelek szerint már Musk felmenői is szerepet játszottak.

Elon Musk sok mindennel foglalkozott. Ő programozta 12 évesen a Blastar nevű számítógépes játékot, ő alapította az online fizetőrendszerként működő PayPalt, ő működtet Solarcity néven napelemgyártó céget, ő alapította Hyperloop projektet, amely rendkívül hosszú és gyors földalatti úthálózatok létrehozását tervezi, és szintén ő hozta létre az OpenAI nevű mesterségesintelligencia-fejlesztő céget, ami a milliárdos géniusz szerint szigorúan demokratikus elveken alapul, de erre is visszatérünk még. Így vagy úgy,

mindegyik kezdeményezése a technokrata agenda tökéletesítéséhez járult hozzá.

Ezek közül is kiemelkedik három. Az automata járműveket fejlesztő Tesla, a világűrt meghódítani kívánó SpaceX, és mind közül talán a legveszedelmesebb, az emberi elme feletti kontrollt átvenni akaró Neuralink.

Lássuk először a Teslát. A Teslát nem Musk alapította, de 2007-ben átvette a vezetését. A cég azóta nagy erőkkel törekszik arra, hogy vezető szerepet játsszon a közlekedés globális átalakításában, ami az utóbbi évek agresszív és legalább ugyanennyire álságos klímapropagandájának köszönhetően már tényleg a küszöbön áll. Ezek az autók azon túl, hogy teljesen elektronikusan működnek, szinte teljesen automatikusak is. Ami sokkal nagyobb veszélyekkel és korlátozásokkal  jár, mint amire általában gondolnánk. Ezek az elektromos járművek a jövőben az 5G-re vagy a szintén Elon Musk által föld körüli pályára állított Starlink műholdakra lesznek csatlakoztatva. Már van is ilyen Tesla, ami tud az 5G-hez csatlakozni, vagyis ezek a járművek előbb-utóbb az emberi irányítás alól teljesen ki lesznek vonva, helyette távvezéreltek lesznek. Egy következő lépésben pedig az is valószínű, hogy az utazást is a bevezetés előtt álló elektronikus kreditrendszerben megítélt rangunk alapján vehetjük majd csak igénybe.

Szóval, ami egyik oldalról csodás fejlődésnek tűnik, az a másik oldalról az eddig viszonylag szabad közlekedés korlátozását jelenti. Bármilyen szándékai is legyenek Musknak, a Teslával lényegében egy olyan utópisztikus, emberi képességeket elsorvasztó, mesterséges intelligencia vezérelte közlekedés megalkotásában játszik szerepet, amit egy valódi önállóságra és szabadságra törekvő ember nem akarhat magának. A járművek és tágabb értelemben a mindennapok során használatos dolgok automatizálásával azt érjük el, hogy az ember egy idő után már egyáltalán nem fog bízni magában, és minden döntését, tettét csak a gépekre hagyatkozva lesz képes meglépni.

A Tesla széles körű elterjedésével egy újabb látványos szintet léptünk afelé, hogy az ember teljesen elveszítse az élete felett a kontrollt.

A következő a SpaceX. A SpaceX-nek két fő küldetése van. Az egyik a Starlink nevű műholdkilövéses projekt, a másik pedig a Mars kolonizálásának elgondolása. A Musk-féle műholdkilövésekről már sokat lehetett hallani a hírekben. Nem kevesen közvetlenül is szembesültek a jelenséggel, hogy olykor 40–50 egymás után libasorban közlekedő műhold szokott áthaladni a csillagos égen. Jelenleg nagyjából 1000 ilyen műholdat lőttek fel, de ezt a tervek szerint a következő években további 40 ezer fogja követni. Aztán pedig még ki tudja, mennyi. A cél elvileg a globális internetszolgáltatás fejlesztése. Lényegében

azt akarják elérni, hogy az egész bolygót lefedjék rendkívüli gyorsaságú internettel.

Hogy ne lehessen olyan pont a földön, amit nem tudnak internetes ellenőrzés és befolyás alá vonni. Hogy ne maradjon egyetlen árva terület, ami megőrizheti eredendő természetességét, és ami egy technológia- és sugárzásmentes, az úgynevezett „tiszta energiával” szemben valóban tiszta övezet lehetne. Ez a jelenség kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit Guénon „az ég beboltozásának” nevezett, ez szimbolikus értelemben az ember szellemi influenciáktól való elvágását jelenti. Noha az internetnek kétségtelenül van haszna is, ez a projekt is elsősorban a technokrata kontroll és központosítás kialakítását szolgálja. Nem utolsó sorban pedig ezek a műholdak teljesen beszennyezik a drágakőként ragyogó csillagos ég látványát.

 A másik a Mars kolonizálásának nevetséges ötlete. A dolog nem is azért nevetséges, mert teljes képtelenségnek hallatszik, hanem inkább azért, mert totálisan értelmetlen és felesleges. Gondoljuk csak el, hogy azt a pénzt és energiát, amit ilyen küldetésekbe ölnek, mi mindenre lehetne fordítani itt a földön. Mindig is azt gondoltam, hogy az emberiség másik bolygóra való kimenekítése olyasfajta mentalitást tükröz, mintha valaki új szemetest venne ahelyett, hogy a régit kiürítené. Teljesen kifordított, fától az erdőt nem látó gondolkozásra vall egy távoli, kietlen, sivár, élettelen bolygótól várni valami csodát. Muskék még olyasmivel is előálltak, hogy nukleáris rakétákat küldenének a Marsra, hogy azzal melegítenék fel a felszínét. Az én meglátásom az, hogy

a Marsra utazás legfőbb célja egyszerűen az, hogy az emberekben a megállás nélküli fejlődés illúzióját tovább éltessék.

Arról nem is beszélve, hogy ha abból indulunk ki, hogy egy másik országban történt hírről sem lehet ma már eldönteni, mi igaz belőle és mi nem, a Marson történtekről pláne bármit mondhatnak nekünk, nem lesz senki, aki azt közvetlenül képes lesz leellenőrizni. Nem azt mondom, hogy a Marsra utazás teljes egészében kamu, de a jelenlegi digitális technológia ismeretében nyugodtan kijelenthető, hogy a megrendezettség esete egy ilyen helyzetben minden más esetnél inkább valószínű. És aki ennek lehetőségét nem veti fel, az egyszerűen dilettáns.

Végezetül beszéljünk a Neuralinkről, illetve ezzel összefüggésben a mesterséges intelligenciáról. A Neuralink látszólagos célja, hogy segítsenek beteg, sérült, alzheimeres, amputált végtagú embereken azáltal, hogy az agyukba chipet tesznek. Például van egy ember, aki nem tudja mozgatni a testét. Az agyához egy érzékelőt csatlakoztatnak, ami felfogja az agy jeleit, és továbbítja a számítógépnek. Így az illető a gondolatai által kiváltott elektromos jelek révén például böngészni fog tudni a neten. Mint ahogy maga Musk is beszámol róla, ez azonban távolról sem kizárólag a rászorulók számára létrehozott technológia. Mindenki hozzáférhet, aki szeretné magának.

Musk szerint erre előbb-utóbb szükség is lesz, ha lépést akarunk tartani a mesterséges intelligencia fejlődésével.

Na de mi is ezzel az egésszel a baj? Rengeteg aggasztó szempont merül fel. Nem térhetünk ki mindre, ezért most csak az egyik legfontosabbat említem meg. Ez a beültetett szerkezet vezeték nélküli internetes kapcsolatra lesz képes. Ami nemcsak azt jelenti, hogy az ember csatlakozni tud majd egyfajta mesterséges telepátiát mímelve bizonyos szintén internetes kapcsolattal rendelkező eszközökhöz, hanem azt is, hogy ugyanúgy mások, például a rendszer irányítói is képesek lesznek hatást gyakorolni az ő agyába ültetett szerkezetre. Azaz

a chipen keresztül az ember a saját agyi működésének külső befolyásolását kockáztatja.

Könnyen elképzelhető, hogy a jövő emberét azzal fogják például büntetni, hogy az agyát különféle impulzusokkal fogják bombázni, mely révén az illető viselkedését, hozzáállsát módosítani tudják. Azzal, hogy az ember a legérzékenyebb szervét nyújtja oda önként az őrült tudósoknak, azok beteges elképzeléseit támogatva, a legkiszolgáltatottabbá teszi magát a külső erők manipulációval szemben. Noha az agy nem azonos a tudattal, ez a lépés voltaképp önnön szabad lényegünk végleges feladásával egyenértékű.

Ebből is látszik, miért tekinthető orbitális hülyeségnek vagy egyenesen aljas megtévesztésnek Elon Musk azzal kapcsolatos érve, miért foglalkozik a Neuralinkkel. Szerinte az ember és a gép összeolvasztása azért fontos, hogy ellenálljunk a mesterséges intelligencia fenyegetéseinek. A valóság azonban ennek pontosan az ellenkezője.

A Neuralink technológiája lehetővé teszi, hogy az ember immár ne csak külsőleg, hanem bensőleg is ki legyen téve a mesterséges intelligencia támadásainak.

Látva azt, hogy mennyire erőszakosan kényszerítenek bennünket a maszkviselésre vagy az oltás beadatására, nem kizárt, hogy valami agyament indokkal a jövőben ezt is kötelezővé fogják tenni.

És ezen az se segít, hogy Musk egy olyan OpenAI nevű mesterséges intelligencián munkálkodik, ami elvileg nemcsak pár öncélú vezető kezében összpontosulna, hanem mindenki hozzáférhetne, és alakíthatná. De sajnos akár demokratikus, akár diktatórikus jelleget ölt, a mesterséges intelligencia ugyanúgy az emberiség egyik legnagyobb és legveszedelmesebb szörnyszülöttje marad, aminek egyedül a természetes és hagyományos életforma követésével lehetne csak ellenállni. A többi csak rizsa, vagy még inkább szándékos megtévesztés. Becsalogatás kedvezőnek hangzó jelszavakkal egy olyan világba, ahol teljes egészében elveszítjük embervoltunkat. Általában nem szívesen hivatkozom David Icke-ra, de az Elon Muskról készült 2018-as hivatalos dokumentumfilmben őt is megkérdezték erről a kérdésről, és teljesen helyesen jegyezte meg a következőket:

„Amikor Elon Muskot arról hallom beszélni, hogy az MI forradalma egyet jelent azzal, hogy az emberiség megidéz egy démont, akkor azt mondom, igen, pontosan így van. De mikor aztán támogatja és beindítja a Neuralink nevű vállalatot, hogy az MI-t az emberi aggyal összekösse, az egy olyan őrületes ellentmondás, hogy fogalmam sincs, miféle logika állhat a hátterében.”

Elon Musk sok olyan elsőre értelmesnek tűnő kijelentést tesz, ami jobban megnézve a semmitmondó okoskodás és a szándékos megtévesztés egyvelegének jellegzetességeit mutatja. Ilyen például a világ szimulációként való elgondolása. Musk a jelenlegi technológia fejlettsége alapján lehetségesnek tartja, hogy az a világ, amiben élünk, hasonlóan a mátrixhoz, szintén egy számítógépes, virtuális szimuláció eredménye. Csakhogy ez a gondolat az ősi tradíciók tanításainak kifordítása.

A hagyományok a világot hasonlóképp illúzióként fogták fel, de ennek az illúziónak semmi köze a technológiához.

Egyetemes tudati teremtés révén jön létre, függetlenül mindenféle külső eszköztől. A hagyományok szerint ugyanis a tudat mérhetetlen képességekkel és lehetőségekkel rendelkezik. Ennek szellemében pedig az is elmondható, hogy pont azok lesznek technokraták, pont azok fognak mesterséges szimulációkban gondolkozni, akik képtelenek elgondolni, hogy az abszolút tudat önmagában is milyen nagyszerű. És emiatt szánalmas, erőltetett, hitvány boszorkányságaikkal próbálják elérni, külsődlegesen leutánozni azt, amit önmaguktól, minden külső eszköztől függetlenül megvalósítani sohasem lesznek képesek.

Végezetül csak annyit üzennék: óvakodjatok a technokratáktól, és törekedjetek a természetes életre addig, amíg még lehet. Napjaink meg vannak számlálva, a végidők közelegnek. Eggyel azonban mindig számolhatunk: Isten az igazakat nem hagyja el!

(Médiavadász)

Agyi chip és robotizált világ – Ez a jövő, ha Elon Muskon múlik

Elmebeteg modern világ, Elon Musk gyerekének neve: X Æ A-12 MUSK

Huxley vagy Orwell világa közeleg? Disztópiák nyomában