Amikor visszanyal a fagyi – Biden ellen lázad az Antifa

Joe Biden beiktatása óta történt események is nyíltan mutatják, hogy az Antifa a teljes káosz elhozatalát kívánja világunkban. Az új elnök a tavalyi év során végig támogatta a már terrorszervezetként működő csoportosulást, ugyanakkor őket ez nem érdekli túlságosan. Nem Bident akarják, hanem bosszút. A helyzetet kiválóan bemutatja a Magyar Nemzet cikke, melyet alább változatlanul közlünk: 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Donald Trump távozását követően elcsendesedtek a közelmúltban még az egész országot lángokba borító Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) tüntetések. A rend mégsem tért vissza maradéktalanul az amerikai utcákra, ugyanis az Antifa „nem tette le a fegyvert”. Február 6-án egy eseménytelennek mondható BLM-rendezvény fajult utcai zavargássá Washington D.C.-ben, miután az Antifa tagjai keveredtek a résztvevők közé. A fekete ruhás antifasiszták felvonultak a város utcáin, majd összetűzésbe keveredtek a kiérkező rendőrökkel. A feketék egyenjogúságát követelő rigmusaikat fenyegetéssel nyomatékosították.

„Ha nem kapjuk meg, felégetjük a várost!”

– skandálták.

Január 24-én egy rendőri erőszak ellen szervezett tacomai tüntetés torkollott erőszakba. Az Antifa kirakatokat és autókat rongált, gyújtogatott és járókelőkre támadt. A szélsőbaloldal a szűnni nem akaró erőszakkal kellemetlen helyzetbe hozza az új elnököt.

Egyre nehezebben tartható a minden utcai erőszakot Donald Trumphoz kötő narratíva.

A rendbontások ott folytatódtak, ahol abbamaradtak, de ezúttal már az új elnök is célkeresztbe került. Joe Biden január 21-i beiktatásának napján több államban is tüntettek az antifasiszták és anarchisták. Tiltakozások voltak Sacramentoban és Seattle-ben, utóbbi helyszínen egy amerikai zászlót is elégettek. Bostonban „No honeymoon for Biden” (Nincsenek mézeshetek Bidennek) címmel hirdettek forgalomlassító tüntetést. A legnagyobb rendbontás azonban az Oregon állambeli Portlandben történt. Az itt összegyűlt tömeg egyértelművé tette, hogy Trump leváltása után sem állnak le.

„Új világ a hamvakból”, „Kormányozhatatlanok vagyunk” és „Nem akarjuk Bident, bosszút akarunk”

– állt a felvonulók transzparensein. Az esetleges azonosítást akadályozandó a tömeg black bloc-ba (fekete ruházat) öltözött, így borítékolható volt, hogy erőszakra készülnek.

Miután egy amerikai zászlót és egy Joe Biden választási molinót is felgyújtottak, megindultak a Demokrata Párt portlandi székháza felé. Útközben több kirakatot és autót is megrongáltak.

A székházhoz érve először festékszórókkal estek neki az épületnek, később pedig betörték a földszinti ablakokat. A rendőrség ekkor vetett véget a rendbontásnak, több tüntetőt előállítottak. Az egyik előállított hátizsákjában Molotov-koktélokat találtak.

Az Antifa Biden-ellenes megmozdulása meglepetésként érte az amerikai baloldalt is. A demokrata politikus ugyanis az elejétől fogva támogatta a tavaly májusban kibontakozott Black Lives Matter tüntetéseket, amelyeknek elválaszthatatlan részei voltak az Antifa és a BLM-aktivisták erőszakos megnyilvánulásai. Bár az erőszakot elítélte, határozott állásfoglalást nem tett az antifasisztákkal szemben. – Az Antifa nem egy szervezet, hanem egy ideológia – jelentette ki Biden a választási kampány során, reagálva Trump felvetésére, hogy az Antifát nyilvánítsák terrorszervezetté. Egy szeptemberi riport során Barbara Barr kérdésére, miszerint elítéli-e az Antifát, Biden annyit válaszolt, hogy: „Igen, elítélem – az erőszakot, nem számít, ki az.”

A gyenge hangvételű nyilatkozatok és a kitérő válaszok alapján elterjedt nézet az amerikai jobboldalon, hogy az Antifa Biden hallgatólagos beleegyezésével működhet.

Ezt a feltételezést erősítheti a tény, hogy a választási kampány időszakában az Antifa.com webcím automatikusan átirányította a látogatókat a demokrata jelölt választási oldalára.

Joe Biden a beiktatásán mondott beszédében a szétszakított nemzet egységének megteremtését jelölte ki elnöksége legfontosabb céljának. Kérdéses, hogy a nemzeti egység gondolata mennyire hatja meg az elnök által mind ez idáig toleránsan kezelt Antifát.

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)

Magyarországi antifák is lopásokra és fosztogatásokra szólítanak fel

Antifasiszták támadtak Lengyelországban a templomokra