Kereszténygyalázáson viccelődött Karácsony szakértője (kiszivárgott hangfelvétel)

A Vasárnap.hu birtokába került egy hangfelvétel, melyben Békés Gáspár büszkén dicsekszik el kereszténygyalázó tettével. Továbbá bejelenti, hogy szívesen megismételné a rongálást.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Békés Gáspár tavaly decemberben (ekkor már a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozott) újságolta büszkén egy online műsor felvétele előtt (melynek témája a „Nemiség és keresztény fundamentalizmus” volt) Perintfalvi Rita feminista teológusnak, hogy a beszélgetésben szintén résztvevő Waldmann Tamással, a Magyar Ateista Társaság elnökével hogyan cselekedtek korábban.

„Nem akarjuk «kivilágíttatni» a keresztet a Gellért-hegyen? Egyszer megpróbáltuk Tamással, hogy szivárványszínűre fessük”

– hangzik el a felvételen Karácsony Gergely környezetügyi szakértője szájából, amire Perintfalvi Rita nevetgélve kérdez vissza.

Ezt követően Békés Gáspár egy kicsit részletesebben is beszél a vallási szimbólum meggyalázásáról:

„Vittünk ilyen színes plexilapokat, amiket lefestettünk átlátszó festékkel, de nem jött át eléggé a szín. De most, hogy a Gellért-szobor kék lett az EU-s csörte kapcsán, azt gondoltuk, hogy mi lenne, ha a keresztet «kivilágítanánk»?”

A beszélgetés hátralévő részében arról folytatnak eszmecserét, hogy vajon milyen reakciók érkeznének egy ilyen cselekedetre a másik oldalról. Waldmann Tamás szerint a jobboldaliak és a keresztények a genderpropaganda káros hatásaira hivatkozva ítélnék el, ha megint szivárványszínűre festenék a Gellért-hegy kultikus keresztjét.

Békés erre úgy reagál:

„De a kereszt önmagában keresztény propaganda, nem? Tehát ha lehet keresztény propaganda, akkor miért nem lehet genderpropaganda ennyi erővel?”

marxista gyökerű felszabadítás teológiáját képviselő Perintfalvinak tetszik a felvetés, sőt egyet is ért vele:

„Hát egyébként lehetne”,

Majd arról beszél, hogy a másik oldal ezt vallásgyalázásnak tartaná, de ő nem ért egyet velük.

Az ateista aktivista Békés és a feminista teológus Perintfalvi végül olyannyira egy hullámhosszra kerülnek, hogy még abban is egyetértenek, hogy a Bibliából bármit, és annak ellenkezőjét is ki lehet olvasni.

Békés Gáspárnak már több felháborító megszólalása is volt. Rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában, egy korábbi írásában pedig arról értekezett, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem voltak hősök. Továbbá az Ateista forradalom blogon megjelent írásában amellett kardoskodik, hogy be kelljen tiltani a gyermekek megkeresztelését, mivel szerinte az a gyermekjog megsértése. A homoszexuális örökbefogadásról biztosan nem nyilatkozna hasonlót…

(Vasarnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Keresztényeket gyalázott a Momentum “politikusa”

A Comedy Central is a keresztényeket provokálja

Kereszténygyalázás Lengyelországban – Migránsként ábrázolt Szent Család és anarchista ostya