Pénzbírság a magyarellenes rasszizmus elleni hazafias kiállásért és a rendőrséggel való együttműködésért (videóval)

Barcsa-Turner Gábort (HVIM) pénzbírsággal sújtotta a bíróság, amiért a tavaly júniusi, “Tüntetés a rasszizmus ellen” című, budapesti tüntetéshez megpróbált csatlakozni a magyarságot és a fehéreket ért rasszizmusra való megemlékezés céljával. A bíróság szerint nem csatlakozni kívánt, hanem ellentüntetést szervezett bejelentés nélkül, ami gyülekezési joggal való visszaélés. Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint viszont a rendőrség jogellenesen döntött Barcsa-Turner Gábor és társai csatlakozásának elutasításáról úgy, hogy a közelébe se jutottak az eredeti tüntetésnek, azt nem zavarták meg, őket nem szólította fel senki sem a tér elhagyására. A tárgyalásról készült tudósítás ezúttal bemutatja a rendőrség képviselőjének álláspontját is, mivel a jogtanácsos tiltakozása ellenére a bíróság helyesen engedélyezte a róla való felvételkészítést. A film második részében Barcsa-Turner Gábor és dr. Gaudi-Nagy Tamás értékelik a történteket. A pénzbírságra gyűjtést hirdetünk!

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Szintén abszurd volt a rendőrség , mint szabálysértési feljelentő jogi képviselőjének indoklása, miszerint Barcsa-Turner Gábor azért tekinthető szervezőnek, mert a rendőrség neki adott utasításait továbbította a többi megjelent felé, szintén a rendőrség kérésére. A vármegyés vezető hiába érvelt azzal, hogy ő csak jogkövető állampolgárként együttműködött és együttműködésre szólította fel a többi megjelentet és ez inkább pozitívumként kellene, hogy megjelenjen az ügyben. A rendőrség ezen érvelése gyakorlatilag öngól, mert ezzel azt érik el, hogy legközelebb senki sem fogja a rendőrség utasításait továbbadni és másokat az utasítások betartására felszólítani, nehogy bármiféle szervezőnek tekintsék őt…

Dr. Gaudi-Nagy Tamás kifejtette, hogy a gyülekezési jog az Alaptörvényben rögzített és törvény által garantált alapjog, aminek két fő eleme van: a gyűlés szervezése és a gyűléshez való csatlakozás joga. Utóbbi sérült, hiszen a szervezők nem mondták ki egyértelműen, hogy a gyűlésükhöz nem csatlakozhat Barcsa-Turner Gábor, ez látszik is a felvételeken, ugyanis közben egy másik csoport, a Légió Hungária tagjai egy másik irányból megjelentek a téren. Gaudi rámutatott, hogy az új gyülekezési törvény egyértelműen kimondja, hogy a gyűlés szervezője dönt a kizárásról és ezt egyértelműen kell közölnie az érintettel, ami elmaradt. Csak a szervező által kizárt, de felszólításra nem távozó személyt távolíthatja el a rendőrség a szervező kérésére. Ezzel szemben a rendőrség kérés nélkül átvette az irányítást a szervezőtől és mintegy önkényesen döntött úgy, hogy a vármegyések és a másik mozgalom tagjai nem csatlakozhatnak a rasszizmus elleni tüntetéshez a magyarellenes rasszizmus áldozataira emlékezve, és élőkordont vont a megjelent hazafiak és a tüntetés közé. A rendőrség sem szólított fel senkit sem a tér elhagyására, sőt, intézkedésbe kezdtek az igazoltatásokkal. A bíróság helybenhagyta végül a szabálysértési eljárásban a rendőrség által megállapított 80.000 Ft-os pénzbírságot.

A pénzbírság befizetésére gyűjtést indít a HVIM

Barcsa-Turner Gábor
10402908-86767152-53531009 (KH bank)
Közlemény: pénzbírság
Figyelem: Természetesen bármekkora, egy-két száz forintos adományt is szívesen veszünk! Kérjük, hogy e-mailben, a [email protected] küldje el nevét és postacímét azon támogatónk, aki minimum 2.000 Ft-tal támogatja a harcunkat, hogy viszonozhassuk a támogatását egy vármegyés kiadvánnyal – ha még nem iratkozott fel, akkor a DuoGladii havilap aktuális számát elpostázzuk!  Ha esetlegesen nagyobb összeg gyűlne fel, akkor automatikusan a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak utaljuk tovább a támogatásokat. Köszönjük!

(64 – Szent Korona Rádió)

Hazafiak is megjelentek a magyarországi négerimádók rendezvényén (videó) – A HVIM feljelenti az antifa szervezőket