Katonai szövetség létrehozásán dolgozik Irán Izraellel és a NATO-val szemben

Szerveződik az ellenállás a Közel-Keleten. Az iráni kormány hétfőn jelentette be, hogy egy új védelmi és biztonsági egyezmény kidolgozását tűzték ki célul, melynek aláíró tagjai választ tudnának adni a NATO tagországok, vagy Izrael részéről érkező támadásokra.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A szerződéssel kapcsolatban dolgozó Iráni Iszlám Egyeztető Tanács helyettes vezetője, Abu Fadl Abu Trabi elmondása szerint a a szerződés Az Ellenállás Tengelyének Védelmi és Biztonsági Egyezménye nevet kapná. Az iráni Fars News Agency szerint jelenleg folyamatban van a szükséges aláírások összegyűjtése, hogy minél előbb szavazhassanak a szerződés szövegéről.

A politikus szerint az új létrejövő szövetség lényege az lenne, hogy ha az izraeliek megtámadnák a szövetség egy tagját, azzal a szövetség összes tagját támadnák, a szövetség tagjainak pedig mindent meg kellene tennie azért, hogy a megtámadott fél segítségére siessenek. Az egyezmény egyik cikkelye szerint a szerződésben részt vevő országok, illetve ellenálló mozgalmak az Iráni Nemzetbiztonsági Tanács támogatását élveznék. Egy másik cikkely kitér arra is, hogy a szerződés során létrejövő irodák és ügynökségek közötti együttműködéssel kapcsolatos szabályokat is az Iráni Nemzetbiztonsági Tanács dolgozná ki.

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Irán: Szulejmáni gyilkosai el fogják nyerni méltó büntetésüket

Izraeli fegyvereket használtak az iráni atomtudós meggyilkolásánál

Irán visszaküldene egy kis hozzájuk exportált demokráciát az USA-nak