Merkeli erőszakfelfogás, Európaiság és az utcai harcok természete

Angela Merkel számára intő példa a Capitolum ostroma. Szerinte Európa és Németország számára is a “szélsőjobboldal” jelenti a veszélyt, mert az ő szeretett demokráciája nem szent számukra. Valóban nem tekintjük a demokráciát semmilyen szempontból sem igazodási pontnak, de azért emlékeztetnék Merkelt, hogy nem a szélsőjobboldal gyújtogat, alakít ki no-go zónákat Európában, illetve idehaza a legutolsó, rendőrökkel való összecsapást az úgynevezett “demokratikus” ellenzék hozta össze. Akkor most kitől is kell félteni az úgynevezett “békét”?

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Pontosan értjük Merkel szavait: ha a neki tetsző erők zavarognak, akkor politikai aktivizmusról van szó, kisebbségi jogokról, elnyomott rétegek kilátástalan harcáról, még akkor is, ha a tüntetés fosztogatásba torkollik. Akkor is elnéző volt Merkel, amikor az oroszbarát ukrán kormányt buktatták meg nem kis agresszióval, szintén antidemokratikusan. Az éppen tetszett neki, ezért nem féltette a Majdanhoz hasonló esetektől Európát…  Ha viszont az úgynevezett “szélsőjobboldal” foglal el egy épületet egy másik kontinensen, akkor az már a demokrácia elleni merénylet. Kilóg a lóláb.

Steffen Seibert, Angela Merkel szóvivőjének volt pofája németként és európaiként nyilatkozni. Szerinte nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy csak nézzük, ami Washingtonban történt, és kijelentsük, hogy ez soha nem történhet meg itt – de jelezzük, hogy megtörtént, például Ukrajnában. (Egyébkéntmit kellene csinálni? Fegyveres erőket küldeni segítségül?!). Az európai kontinens olyan embereknek is a hazája, akiknek teljesen eltér az elképzelésük a demokráciáról. A demokráciát ellenző szélsőjobb erők kockázatot jelentenek Németország és Európa számára – fogalmazott a tipikus jajveszékelő és kirekesztő stílusban.

A német hírügynökség csak arra emlékeztet, hogy 2020. augusztus 29-én jobboldali szélsőségesek (?) “megostromolták” a német törvényhozás, a Reichstag épületének lépcsőit (!) egy, a koronavírus miatt bevezetett korlátozások elleni tüntetés adta alkalmat kihasználva. A rendőség megakadályozta, hogy bejussanak az épületbe. Értjük? Tilos volt felmenniük a lépcsőre, de mégis felmentek. Ettől a kis lépcsőzéstől máris oda az európai demokrácia… ráadásul a koronavírus miatti tiltakozók jellemzően nem feltétlenül “szélsőjobboldaliak”, hanem nagyon színes képet mutat politikai irányultságokat tekintve.

Amikor a magyarországi balliberális erők nyomultak a Parlament lépcsőjére és csaptak össze a rendőri erőkkel, akkor nem féltettek semmit. 2018 év végén sörös dobozokkal, tűzijátékokkal, füstbombákkal, petárdákkal, üvegekkel dobálták a rendőri erőket a magyar törvényhozás épületének lépcsőjén. Az biztos belefért Merkelnek, mert Fekete-Győr András féle neoávósok szervezték…

A fenti képen éppen a rendőrök magyarországi dobálása látható egy balliberális aktivista által. De nem vagyunk álszentek. A 2006-os tévéostromnál nem bántuk az összecsapást, ahogy a többi, Gyurcsány-ellenes utcai harcokat is rendes ütközeteknek éltük meg. Pusztán arra akartunk rávilágítani, hogy még a drágalátos liberális erők is ugyanúgy bonyolódnak utcai harcokba, mint az összes többi politikai erő. Nem mellesleg jegyezzük meg, hogy míg a gergényi-pribékek válogatás nélkül gépeltek mindenkit, illetve sokszor ők provokálták ki az összecsapásokat, addig a Fidesz-éra alatt jóval profibbá vált a tömegkezelés.

(Index nyomán Ostenburg –  Szent Korona Rádió)