Izraeli fegyvereket használtak az iráni atomtudós meggyilkolásánál

Az iráni hírszerzési minisztérium információi szerint a Mohszen Fakhrizade ellen elkövetett merénylet helyszínén összegyűjtött fegyverek izraeli gyártmányúak. Az egyéb lefoglalt bizonyítékok és kihallgatások pedig jelentős előrelépéshez vezettek az terrorcselekmény megtervezőinek kilétével kapcsolatban.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Az iráni atomfizikust múlt pénteken gyilkolták meg Teherántól nem messze. A támadás során robbanás történt, majd tűzharc bontakozott ki a terroristák és Fakhrizadeh testőrei között.

Mohamed Javad Zarif iráni külügyminiszter vasárnap elmondta, hogy a merényletet valószínűleg az izraeli rezsim követte el, hiszen Tel Aviv évek óta akadályozza az iráni atom programot. 2010 óta több iráni tudóst is meggyilkoltak. A külügyminiszter szerint az is biztos, hogy az izraeliek nem tudnak komolyabb műveleteket végrehajtani az Egyesült Államok segítsége nélkül. Zarif szerint az is érdekes, hogy egy olyan állam próbálja szabotálta Irán atomprogramját, mely maga is 200 nukleáris robbanófejjel rendelkezik. Ezt azonban az ENSZ sohasem vizsgálta.

A New York Times az ügy kapcsán közölte, hogy amerikai tisztviselők és hírszerző tisztek szerint is Izrael áll a gyilkosság mögött.

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Az utolsó interjú a mártír Szulejmánival a cionista rezsimmel szembeni harcról