Európai Uniós szinten követeli Csehország a Hezbollah terrorszervezetté nyilvánítását

Európában egyre meghatározóbbak a cionista csoportokkal szimpatizáló erők véleményei. Ennek hatására a  cseh parlament alsóháza is terrorszervezetté nyilvánította a Hezbollah libanoni radikális síita mozgalmat, annak politikai és katonai szárnyát egyaránt, majd kötelezte a kormányt, hogy igyekezzen kiterjeszteni ezt az egész Unióra. 

A híradások szerint a képviselőház kedd este hozott ilyen értelmű határozatot. Arra kötelezte benne a kormányt, szorgalmazza, hogy európai uniós szinten kapjon ilyen minősítést a Hezbollah, az unió ne tegyen különbséget a mozgalom politikai és katonai szárnya között, mert ez ellentmond a radikális csoport működési jellegének.

Az Európai Unió különbséget tesz a mozgalom két szárnya között, az uniós külügyminiszterek hét évvel ezelőtt csak a katonait nyilvánították terrorszervezetté.

A cseh képviselőház állásfoglalása szerint a Hezbollah veszélyt jelent a demokratikus államokra, a prágai kormánynak pedig törekednie kell arra, hogy a nemzetközi biztonság érdekében visszaszoruljon a Hezbollah befolyása a világon.

A síita radikális mozgalom tagja a libanoni kormánynak, de a cseh parlamenti határozat hangsúlyozza, hogy a Hezbollah terrorszervezetté nyilvánítása nem Libanonnal szembeni ellenséges cselekedet.

A parlamenti határozat emlékeztet arra, hogy a libanoni mozgalmat teljes egészében eddig az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Hollandia, Argentína, Paraguay, Kolumbia és még az Arab Liga is terrorszervezetté nyilvánította, és nemrégiben követte példájukat Németország és Ausztria, ugyancsak parlamenti határozatot hozva erről.

A képviselőház felszólította a kormányt, hogy készítsen elő törvénytervezetet, amely alapján összeállítana olyan terrorszervezeteket felsoroló listát, amelyekkel nem lenne szabad együttműködniük a cseh állampolgároknak, szervezeteknek és vállalatoknak.

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió) 

A Hezbollahnak is köszönhető, hogy az Iszlám Állam hadserege nem jutott el Európába

Az utolsó interjú a mártír Szulejmánival a cionista rezsimmel szembeni harcról

A Hezbollah lelőtte a zsidó agresszorok egy drónját