Egy amerikai bíróság hormonterápiára ítélt egy tizenéves fiút

Egy kaliforniai bíróság egy éves ösztrogénterápiára ítélt egy 16 éves fiút, mivel az orvosi szakvélemény szerint az agresszív viselkedése a túlzott maszkulinitásából fakadt. A fiúnak a kezelés hatására női mellei nőttek. A probléma orvoslása már csak műtéti úton lehetséges.

A fiatalembernél oppozíciós zavart (ODD) diagnosztizáltak, és a fiatalkorúak börtönében a szülei tudtán kívül gyógyszeres kezelésben részesítették. A kezelésben használt ösztrogén a női nemi jelleg szabályozásáért felelős hormon, és egy hosszabb ösztrogénterápia visszafordíthatatlan hatásokat eredményezhet a szervezetben.

A fiút áprilisban engedték szabadon, és műtéti beavatkozásra lesz szüksége ahhoz, hogy a nőies vonásoktól megszabadítsák. A fiatalember viszont már soha többé nem lesz a régi önmaga.

“Olyan, mintha más ember lenne. Csak a szobájában ül, és semmi kedvéért nem jönne ki onnan.” – nyilatkozta az édesapja. A nyugati államokban a szemünk előtt valósul meg a megalkotásakor még teljesen irreálisnak ható, genderelmélethez kapcsolódó mondat, miszerint „a végén még kötelező lesz”.

(Los Angeles Times nyomán Szent Korona Rádió)

Kerecsen – Magyarország egyik legrégebbi íjászboltja és íjászlőtere
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)