A hadsereg segítségét kérik a migránsok karanténban tartásához

A tartományi kormányzat a Bundeswehrhez fordult segítségért a türingiai Suhl városkában található menekültszálló ügyében, ahol a koronavírus járvány miatt karantént rendeltek el. A hivatalos, polkorrekt közlemény szerint a kérelem oka nem az 500 lakó őrzése, hanem a lakók biztonságának és az ellátásának biztosítása.

Annegret Kramp-Karrenbauer kereszténydemokrata szövetségi védelmi miniszterasszony egy sajtókonferencián megerősítette, hogy valóban érkezett ilyen kérés a haderőhöz. Arról viszont nem beszélt, hogy a Bundeswehr eleget tesz-e a kérésnek, vagy elutasítja a katonaság helyszínre vezénylését.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az elmúlt napokban a bevándorlók a karantén elleni tiltakozásképpen rendbontásokba kezdtek. Csak a rendőrség kivezénylése tudta megakadályozni, hogy a migránsok elhagyják a területet. A bevándorlók a rendőri fellépésre válaszul megdobálták a hatóság embereit, és azzal fenyegetőztek, hogy felgyújtják a szállót, valamint a gyerekeket fogják pajzsként használni.

A kedélyek lecsillapítása csak 22 rendbontó eltávolítása után sikerült. Az esettel kapcsolatban nagyjából 200 rendőrt vetettek be, akik a fertőzésveszély miatt egészségügyi védőruházatot viseltek. Steffen Kontré, az AFD szövetségi parlamenti képviselője szerint a migránsok komoly kockázati tényezőt jelentenek, a menekültszállók pedig könnyen válhatnak a járvány terjedésének gócpontjaivá.

A járványt kihasználva fosztogatásra hívnak fel szélsőbaloldaliak az interneten

(Junge Freihet nyomán λ – Szent Korona Rádió)