Egy izraeli rabbi szerint a koronavírus Isten büntetése az LMBTQP prájdok okán

Meir Mazuz, egy izraeli ortodox rabbi véleménye szerint a halálos koronavírus-járvány Izraelben és szerte a világban Isten büntetése a deviáns szexuális kisebbségek felvonulásai miatt.

A befolyásos szefárd rabbi a tunéziai zsidó tradíciókat ápoló Kisse Rahimim jesiva feje, korábban pedig a néhai ultra-nacionalista Jachad párt szellemi vezetője volt. Szombaton éjjel a jesivában tartott beszédében kifejtette, hogy „a homoszexuális parádé a természet ellen való, és ha valaki a természet ellen vét, azon bosszút áll annak teremtője.” A beszédet több szervezet elítélte, többek között a Rágalmazásellenes Liga is, mely bocsánatkérésre szólította fel a rabbit.

Meir Mazuz korábban is felszólalt már a szexuális perverziók ellen. 2015 novemberében egy két halálos áldozattal járó merénylet kapcsán nyilatkozta azt, hogy annak okai a homoszexuális vonulgatások és egyéb bűnös cselekedetek voltak.

A Biblia és a Korán mellett szinte minden tradicionális szent könyv tartalmaz olyan adatokat, miszerint a természeti katasztrófákat, járványokat Isten büntetéseként kell elszenvednie az emberiségnek. Ahogy a bibliai tíz csapás, úgy Szodoma és Gomora elpusztítása is a földi bűnök megtorlására vezethető vissza.

(The Times of Israel és a Wikipédia nyomán λ – Szent Korona Rádió)