“A Sátán leginkább Isten Anyjától fél” – Filmpremier a Kőrösi Kulturális Központban

Alig több mint 100 éve, 1917. május 13-án egy portugáliai kisváros, Fátima közelében a Szűzanya megmutatkozott három pásztorgyerek előtt. A napnál ragyogóbb Szent Szűz ígéretet tett, hogy az elkövetkezendő öt hónap 13. napján újra meg fog jelenni. A második jelenése alkalmával három titkot tárt fel a gyermekek előtt, a legutolsó jelenést, az úgynevezett napcsodát pedig már 30-70.000 ember követte figyelemmel. A helyszínen néhány év múlva megépült a Jelenés kápolna, ahová évente milliók zarándokolnak el. A történetről dokumentumfilm készült, melyet rövidesen a magyar közönség is megtekinthet.

“Lelkünk és a világ megmentésének feltételei vannak. Jarosław Mańka rendező alkotói szándéka, hogy emberközelivé, érthetővé és közismertté tegye a több mint 100 éves történet jelentését. Gyönyörű portugál, lengyel, olasz tájakon járva feltárja a XX. század történelmének rejtett összefüggéseit háborúkról, a katolikusok üldözéséről, a szabadkőművességről, és a szabadságról…”

A Fatima – Az örökké érvényes üzenet c. 70 perces dokumentumfilm premierje 2020. március 20-án, pénteken, 18 órakor, a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban (Budapest, X. kerület, Szent László tér 7-14.) kerül megrendezésre.

Az esemény fővédnöke D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere, az est védnökei: Bajzáth Ferenc c. esperes, érseki tanácsos és Sebők Sándor kanonok, fóti plébános.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a következő linken lehet megtenni: https://www.jegy.hu/program/fatima-az-orokke-ervenyes-uzenet-dokumentumfilm-115169

Facebook-esemény itt érhető el: https://www.facebook.com/events/220401905805530/

 

(λ – Trón és Oltár – Szent Korona Rádió)