2020, Magyarország: 4 év után szabadon távozhatott a gyilkos, aki megölt egy 17 éves lányt

A bíróság nem látta bizonyítottnak a gyilkosságot, csak azt, hogy a borsodnádasdi “fiatal” dobta a vízgyűjtő aknába. Azt, hogy előtte ki verte össze, ki fojtogatta, azt a bíróság nem tudta a “fiúra” bizonyítani, aki persze “ott sem volt” az erőszaknál, és csak “megijedt” szegény, hogy nehogy őt gyanúsítsák meg a bűncselekménnyel, ezért dobta az élettelen testet az aknába… 

Mindössze négy évre ítélte első fokon a Miskolci Törvényszék azt a 22 éves “fiatalembert”, aki a vád szerint bedrogozva és ittasan agyonverte a 17 éves K. Csengét, majd egy vízelvezető aknába dobtaírja a Blikk.

A nyomozás közben kiderült, a kislány még élt, amikor a vízbe került, a bírói ítéletből pedig az, hogy a hatóságoknak nem sikerült bizonyítaniuk (!), hogy B. Roland verte volna össze a lányt. Ő tagad, annyit ismert be, hogy találkozott a lánnyal, és hogy később, amikor ismét látta, össze volt már verve. Azt állította, hogy megijedt, hogy őt fogják gyanúsítani, és ezért dobta be az aknába.

A nyomozás során is mindössze annyit tudtak tényszerűen megállapítani a hatóságok, hogy a lányt B. dobta az aknába, ezért a bíró szerint B. Roland gondatlan emberölésben bűnös. A “fiatalember” – mivel már letartóztatásban leülte a büntetés idejét – a lap szerint szabadlábon távozhatott. 

A meggyilkolt lány édesanyja a tárgyaláson kis híján összeesett, támogatásra volt szükség, hogy talpon maradhasson, de a Blikk szerint a folyosón elájult, ezért mentőt kellett kihívni.

A kuruc.info-n látható arccal, névvel az elkövető, illetve a történet akkori leírása ITT és ITT.

(Index, kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)