Mindenki csak kommentelt a kilátóban kirakott hulladékról – a vármegyések szedték össze végül

TV-t nézhettek a látogatók a kőszegi Szulejmán-kilátóban. A Facebookon hamar bejegyzések születtek az oda lett szemétkupacról, az önkormányzatot sem érdekelte túlzottan, mikor bejelentésre került, végül a helyzetet megunva, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai szedték össze. Alább a kőszegi vármegyések beszámolója.

A Facebook-on terjedő képekből értesültünk arról, hogy ismeretlenek elektronikai hulladékot helyeztek el két katódsugaras TV formájában Kőszeg egyik leglátogatottabb kilátójában, a városközponthoz közeli Szulejmán-kilátóban.

A Facebook-os posztokat óriási közfelháborodás övezte, többen készítettek képeket a szeméthalomról, volt aki videós bejelentkezés formájában adta mások tudtára mit talált, ám addig senki nem jutott el, hogy egy rövid telefon vagy e-mail formájában értesítse is az ilyenkor illetékes Önkormányzatot az esetről, vagy netán maga szedje az össze.

Nem úgy a HVIM kőszegi tagjai, akik már az észlelést követően rögtön a városházára vették az irányt, ahol az ügyintéző ugyan meglepetten fogadta a bejelentésüket, de megígérte hogy azonnal intézkednek az ügyben. A szóbeli bejelentést gyorsan egy levél is követte, majd várakozás. Három hosszú napig, majd a HVIM a kezébe vette az irányítást.

Külön érdekesség, hogy az érkezésünkkor egy kisiskolásokból álló kirándulócsoport éppen csoportképet szeretett volna készíteni a kilátóban és miután a vármegyések jelezték, hogy ha várnak egy percet akkor eltakarítják a képbe nem illő objektumokat a felnőtt kísérők döbbenten nyilatkoztak, hogy ők ugyan észre sem vették a lomokat, majd síri nyugalommal nézték végig a takarítási folyamatot.

Utóiratként innen is szeretnénk jelezni, hogy a zöld ellenállás csak akkor tesz bejelentést a szemetelésről,  ha cselekmény elkövetése után értesül, egyébként, ha látja a szennyezési folyamatot, akkor más módokon jár el.

(64 – Szent Korona Rádió)