Akciócsoportot hirdetett meg a Vármegye az idei Trianon felvonuláson (+videó és közlemény)

Az idei, budapesti Trianon felvonulás több szempontból is rendhagyó volt. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom méltóképpen tartotta meg erődemonstrációját a 99 éves évfordulón.


A rendezvény a Vajdahunyad váránál kezdődött 16:32-kor, mintegy 500 fő részvételével. Egy vármegyés lány megindító módon konferálta fel a rendezvényt. Kifejtette, hogy lehet ő csak egy fiatal lány és sokan feltehetik a kérdést, hogy honnan tudja mi volt a trianoni békediktátum, de mégis fáj neki a gyalázat, hiszen nem lehet elfelejteni az elszakított nemzetrészeket.

Az első felszólaló Dorogi György volt, a Nemzeti Légió képviseletében. Kifejtette, hogy a békediktátumon egyedül az önszerveződő alakulatok, mint a Rongyos Gárda, vagy a Nemzeti Hadsereg tudtak csak segíteni, ezért van létjogosultsága az ilyen szerveződéseknek. Az újonnan megalakuló szervezet várja soraiba a tettrekész hazafiakat. A következő felszólaló előtt, a Magyar Csárdás Projekt katonanótákkal buzdította a megjelenteket.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke beszédében azt a kitartást méltatta, amivel a rendezvényt évről évre megrendezik a vármegyések. Arra bíztatta a jelenlévőket, hogy ne adják fel soha a harcot, ne tegyék le a zászlót, mert nincsen utánunk senki, aki átvegye azt. Aki jelen van ezen a megmozduláson, az képviseli a minőséget. A Vármegye alapítója kitért székely bajtársainak ügyére, Beke Istvánra és Szőcs Zoltánra, akik a mai napig a börtönben vannak.

A szerb nagykövetségnél Kónyi-Kiss Botond (HVIM alelnök) hosszasan sorolta, hogy semmi sem oldódott meg az elmúlt években. Trianon tragédiája ugyanúgy aktuális a mai napig, sőt, a liberális demokrácia tovább rontott a helyzeten. Kónyi-Kiss elmondta, hogy a kispolgári, békés és demokratikus eszközök megbuktak, ezekkel nem lehet eredményeket elérni, úgyhogy ideje radikális lépéseket tenni.

Idén először, a Thököly út és Dózsa György út kereszteződésében található Trianon emlékművet megkoszorúzták a HVIM vezetői.

A Román Nagykövetségnél, Szabó László vármegyés szavalta el a szintén vármegyés, elhunyt Simon Péter buzdító versét. Barcsa-Turner Gábor (HVIM társvezető) ott folytatta a beszédét, ahol Kónyi-Kiss Botond abbahagyta: a jelenlévőktől megkérdezte, hogy ki az, aki nem felejtette el a bebörtönzött székely vármegyéseket, illetve ki tenne meg mindent a kiszabadításukért. Egy akciócsoport létrehozását jelentette be a színpadról, amihez a helyszínen is lehetett csatlakozni. A létrehozandó csoportulásról bővebben a beszámoló utáni közleményünkben olvashat.

Dobay Gergely (HVIM felvidéki vezető) a Szlovák Nagykövetségnél az elszlovákosítás következményeire hívta fel a figyelmet és arra, hogy mennyire nehéz is megmaradni magyarnak Felvidéken, de ők is harcban állnak és nem adják fel a harcot.

A rendezvényen a Nemzeti Légió és a Mi Hazánk Ifjai is részt vettek. A felvonulás fegyelmezetten, erőt sugárzóan zajlott le, minden atrocitás nélkül. Jövőre, a 100 éves évfordulóra, 20. alkalommal is megrendezésre kerül az erődemonstráció a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében.

Közlemény: Akciócsoport a bebörtönzött székely vármegyések szabadon bocsátásáért

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az elmúlt egy évben tudatosan nem szervezett figyelemfelkeltő akciókat a Romániában, koncepciós eljárás alapján bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán ügyében, mivel úgy érzékeltük, árthatna az ügyüknek a mozgalmunk kiállása. Vártuk milyen eredményeket ér el a magyar külügy, amire reális esélyt is láttunk, azonban mára bebizonyosodott, hogy a konfliktust nem vállalják fel és valójában nem érdekli a bebörtönzött székelyek sorsa az állítólagos nemzeti kormányunkat. Lelkiismeretünk nem hagy minket nyugodni: nem nézhetjük tétlenül, hogy bajtársaink román börtönökben vannak.

Mozgalmunk akciócsoport létrehozását hirdeti meg, melynek célja, hogy utcai és egyéb figyelemfelkeltő akciókkal ráirányítsa mind a román, mind a magyar közvélemény figyelmét erre az ordító igazságtalanságra, valamint a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot határozottabb fellépésre, illetve a román államot tárgyalásra késztesse.

Készek vagyunk akár lezárni a magyar-román gúnyhatár egyes határátkelőit is, hogy kellő figyelmet kapjon a médiától ügyünk. Várjuk mindenki jelentkezését szervezeti hovatartozástól függetlenül az [email protected] e-mail címen, aki az akciókban részt szeretne venni, teljes név feltüntetésével.

Aki nem tudja tevőlegesen kivenni a részét a megmozdulásokból, az kérjük anyagilag támogassa az akciókat, és küldjön pénzt, mert szükség lesz rá az ügyvédi költségek kifizetésénél.
Bankszámlaszám: Azonosságtudat Alapítvány “11742197-21057007-00000000”
Paypal: [email protected]
Patreon: patreon.com/hvim

Fel a győzelemre!
HVIM vezetőség

 

Képek az idei felvonulásról:

(64 – Szent Korona Rádió)