Ellenforradalmi Emlékévet hirdet a HVIM

Száz éve, 1919. március 21-én kiáltották ki a Magyar Tanácsköztársaságot a rombolás és pusztítás aljas ügyvivői. A sötét történelmi pillanatban azonban felgyulladt a nemzeti ellenállás lángja. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom emlékév meghirdetésével tiszteleg a 100 éve történt példaértékű események előtt.

A forradalom megszülte a szinte beláthatatlanul pozitív fordulatot és társadalmi-politikai helyreállítást hozó ellenforradalmat, és a kiváló, rátermett, elszánt és bátor magyar hazafiak elsöpörték a proletárdiktatúrát.
Célunk, hogy a feledésre ítélt vagy épp démonizált történelmi alakjaink az őket megillető, méltó helyükre kerüljenek a nemzeti emlékezetben. Az ellenforradalom szónak vissza kell adnunk eredeti, pozitív értelmét! Le kell hámoznunk az 1956-os szabadságfelkelést követően a fogalomra rakódott minden kommunista értelmezést, hiszen, ahogyan László András mondja: “Kétségtelen, hogy a történelem nagy véres forradalmai mind baloldali forradalmak voltak, és az ezek ellen fellépő jobboldali erők mind ellenforradalomként jelentek meg.”
Zavaros áljobboldaliság helyett valós eszmei alapot kívánunk meghonosítani. Azon történelmi személyiségek életútját fogjuk bemutatni, akiknek munkásságát nem pillanatnyi hangulatok, hanem valós célok, a kultúra és a hagyomány megvédésének eszméje határozta meg. Azt az eszmeiséget akarjuk feleleveníteni, amely a tömegmészárlásokba torkolló utópiák ellenpólusát képviselte a történelem folyamán.
Intellektuális ellenforradalmat akarunk, gátat szabni a legújabb kori forradalmaknak, a társadalmi-politikai életben, a kulturális és tudományos életben, a mindennapok világában.
Az emlékév eseményeit nyomon követhetik a centenárium hiteles történelmi mozzanatait is feldolgozó Facebook-oldalon (kattintásra nyílik), ahol a megemlékezésekről, társadalmi akciókról, cikkekről és nyomtatott kiadványokról is értesülhetnek.
Az emlékév megszervezéséhez hívunk és várunk minden olyan szerveződést vagy személyt, akik osztoznak ebbéli céljainkban.
HVIM vezetőség
(64 – Szent Korona Rádió)