Becsület Napja megemlékezés és Kitörés 60 Emlék- és Teljesítménytúra idén is

Szombat délután megemlékeznek a hazafiak a második világháború egyik leghősiesebb vállalkozásáról, a Budapesti Kitörésről. A körbezárt magyar és német csapatok inkább a heroikus támadást választották, minthogy megadják magukat a vörös rémnek… Megemlékezést koncerttel és egy teljesítménytúrát ajánlunk a megemlékezni vágyóknak.

A Festung Budapest Megemlékezésre (így hívják az idei Becsület Napi megemlékezést – a szerk.) a gyülekező 02.09. (szombaton) a Széll Kálmán téren lesz 13:30 és 14:00 óra közt. Aki 14:00 után érkezik nem fog értesülni a megemlékezés pontos helyszínéről, így mindenkit arra kérünk, hogy tartsa magát a megadott időponthoz!

Az esti koncertre a Kék és Vörös Yukban (III. kerület, Fényes Adolf utca 28.) fog sor kerülni, melyek az este során egybenyitva üzemelnek. A belépő 2500 Ft. lesz, mely csak a helyszínen vásárolható meg. Kapunyitás:20:00

A rendezvény plakátja:

A Kitörés emléktúra

Idén csak online előnevezéssel lehetséges az indulás, amire még talán lehet jelentkezni (határidőre vonatkozó adatot nem találtunk a honlapon – katt).

Választható 25-35-60 km-es távok. A túra éjszakai teljesítménytúra többezer résztvevővel (tavaly 2500 fő indult). A túra érdekességét nemcsak az éjszakai viszonyok és a terep adja, hanem az is, hogy minden állomáson más-más alakulatok látnak el pontőrséget. A média erről, Magyarország egyik legnagyobb túrájáról is hallgat, vagy csak negatívan szokott beszámolni róla.

Méltó megemlékezést kívánunk mindenkinek!

(Szent Korona Rádió)