Kavalkád a Palmetta háza táján

A 2008-ban útjára indított zenekar méltó módon ünnepli 10 éves évfordulóját.

A tíz éves jubileumát ülő Palmetta zenekar új albummal jelentkezett, amely a Kavalkád címet kapta. Az új lemez egy igazán változatos (rock, akusztikus dalokkal és népzenei betétekkel tűzdelt) kiadványra sikeredett, megannyi vendégénekessel, vendégzenésszel, többek között közreműködött Laczik Fecó (Beatrice), Szíjjártó Zsolt (Kárpátia), Nagy László (Örökség), Ficzek András és Binder Laura (Dalriada). Ahogy a zenekartól megtudhattuk, az album címe is arra utal, hogy az előzőekhez képest a dalokat kicsit más felfogásban álmodták meg.

Nem ez az egyetlen új kiadványa a zenekarnak: Esztendőre vagy kettőre… címmel jelentették meg Magyarország első népi gyermekfoglalkoztató könyvét, hozzá ajándék Palmetta gyermek CD-vel.

A könyvben gyermekek számára figyelemfelkeltő és érdekes formában elevenítik fel a Kárpát-medence különböző tájainak jellegzetes öltözékeit, használati tárgyait, a magyar állat- és növényvilág kiemelkedő szereplőit.

A zenei CD-n tizenhárom népi gyermekdal hallható zenekari kísérettel, a könyvben a dalokhoz kapcsolódó képek és feladatok várják a gyermekeket, valamint két népmese is helyet kapott rajta. Lehet énekelni, eddig ismeretlen dalokat tanulni, mindeközben jókedvűen rajzolni, színezni, kézműveskedni, számolni és amihez csak kedvünk támad.”

A zenekar igazán aktív hónapokat tudhat maga mögött. Nemcsak az új kiadványokkal és a fellépésekkel voltak elfoglalva, hanem az ősz folyamán sok ezer kilómétert megtéve felléptek még az Egyesült Államokban is: “2017 őszén kaptunk meghívást a XII. Sarasotai Magyar Fesztiválra, ahová hosszú szervezési munka után, 2018. október 10-én, nem kevés izgalommal indultunk el. Floridában töltött 10 napunk alatt adtunk két sikeres koncertet Sarasotában, valamint szabadidőnkben megtekinthettük többek között a Miami Beach-et, Tampa városát, Lido Key Beach-et, Siesta Key-t, valamint száguldozhattunk az Everglades Nemzeti Parkban. Érdekes és izgalmas utazásunkról készítettünk egy összefoglaló videót, tele élményekkel, mókával és érdekességgel.”

(Somorjai Attila – Underground – Szent Korona Rádió)