Minden vészen át épül a vármegyés közösség

Képes beszámoló a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom augusztus 18-20. között megrendezésre kerülő országos összetartásáról: igényesen megrendezett belső vetélkedőre, tábori szentmisére és zászlószentelésre, sok beszélgetésre és kiselőadásra, illetve az elhunyt bajtársainkra való megemlékezésre is sor került. Pár napon belül egy hangulatvideóval jelentkezünk.

A HVIM 2001 óta létezik és a sokat megélt tagok szerint is ez volt az egyik legjobb hangulatú összetartás a szervezet életében, ami a bizonyíték arra, hogy a vármegyés közösségnek hatalmas ereje van és képes mentőcsónakot adni a modern világ viharában.

A vetélkedő idén nem régióként, vagy tagszervezetenként zajlottak, hanem vegyes csoportokban, hogy egymást még jobban megismerhessük. Az eszmei kérdéssor sem volt mindennapos, mert nem a lexikális tudás felmérése volt a cél, hanem különböző fontos témák kidolgozása, akár olyanok, amik aktuálisan érintik a szervezetet, akár a történelem nagy kérdéseit jelentik. A csoportoknak számos kérdésben ki kellett dolgozniuk az álláspontjukat és elő kellett adniuk azt, akár vitatkozva, érvelve is.

Számos harcos gyakorlat is a vetélkedő részét képezte. Volt szituációs lövészet airsofttal, terepíjászat, kelevézdobó-verseny, molotov-koktél dobó verseny, földharc, kötélhúzás és sebesült bajtárs cipelés. A kulturális-lelki rész sem maradhatott ki: a csapatoknak elő kellett adniuk egyénileg, vagy csoportosan egy éneket, verset, prózát, vagy valamilyen egyéb produkciót. A változatos számok megteremtették a jó hangulatot és sikerült nagyon komoly tehetségeket is felkutatni, illetve a közösségen tovább erősíteni.

Sor került természetesen a vetélkedőn kívül egy közgyűlésre, ahol az elmúlt időszakot tekintettük át, majd a jövő feladatait beszéltük át.

 

Vasárnap reggel tábori szentmise és zászlószentelés keretében vérteztük fel magunkat a hit és imádság erejével. “A zászló attól lesz szent, hogy szent célért emelik a magasba” – fejtette ki az atya, aki kifejtett néhány gondolatot a hitről, hűségről és bátorságról is.

 

Augusztus 20-a, a vármegyések életében sajnos összekapcsolódott egy gyászszertartással is. Ekkor emlékezünk meg a tragikus körülmények között elhunyt Kónyi-Kiss Domonkos és Simon Péter bajtársunkról. A tavaly elhunyt Németh Gábor bajtársunk sírját is felkerestük és elhelyeztük a megemlékezés mécseseit, illetve dudaszó kíséretében elénekeltük a “Volt egy hű bajtársam” kezdetű dalt.

A hétvégét egy székesfehérvári étteremben, majd a vármegyés bajtársak emlékére bemutatott szentmisével zártuk.

>> Csatlakozz a Vármegyések nagy családjához a [email protected] címen <<<

(64 – Szent Korona Rádió)