Antifa mozgolódás a Becsület Napja ellen

Hazánkban még gyerekcipőben jár az antifa mozgalom, de minden évben egyszer megpróbálnak komolyabb létszámot felmutatni, az esetek 100%-ban eredménytelenül. Idén is közeledik az egyetlen nap, amikor antifasisztákat lehet látni a szabad ég alatt.

 

Nyugat-Európában teljesen megszokott, hogy szinte minden nacionalista rendezvényen túlerőben vannak a szélső-balos antifasiszták. Annak ellenére, hogy Magyarországon többször próbáltak már mozgósítani még egyetlen alkalommal sem sikerült ütőképes csapattal előállniuk.

Amikor létszámuk 10 fő fölé emelkedik minden esetben külföldi elvtársaik megjelenése áll a háttérben.
075b08f1d2ae0c93c7359aae5c25834d

Az elmúlt években próbálkoztak ugyan hazánkban is tüntetésekkel, de egyik nagyobb blama lett számukra, mint a másik. Ennek elsősorban az az oka, hogy míg Nyugaton militáns mozgalmi jelleget öltöttek a deviáns fiatalok, addig nálunk a “bel-pesti fajtajelleges”, testnevelésből felmentettek játszótere lett ez a térfél, és az ütőképes utcai megjelenés helyett sokkal inkább egyfajta modern hippie mozgalom az, ami jellemző rájuk.

Megvertek-Gulyas-Marton-a-DK-sok-hir24

A Becsület Napja közeledtével viszont ismét aktivizálódtak hosszú hónapok óta teljesen inaktív webes felületeik, és ismét utcai ellen-demonstrációval próbálkoznak megzavarni a kegyeleti megemlékezést.

01

Zavaros írásukból az derül ki, hogy a Becsület Napja szervezőit a regnáló kormány szövetségeseinek tartják, annak ellenére, hogy Orbán Viktor a tavalyi megemlékezés után személyesen ígérte meg, hogy ellehetetleníti a rendezvény jövőjét. A szervezőktől kapott információk alapján eddig tartja is magát ígéretéhez, és minden lehetséges jogi akadályt az aktivisták elé gördít, de őket ez nem gátolja meg, és biztosra ígérik:

Idén is egy budapesti közterületen fogunk tisztelegni a Kitörés hősei előtt. Az antifasisztákat pedig évek óta töretlenül várjuk, reméljük egyszer megérkezni is sikerül majd nekik. Sőt, még egy jó tanáccsal is a szolgálatukra leszünk: Ebédeljetek meg rendesen az utcai megjelenés előtt, és akkor nem kell elhalasztani a “nácizmus elleni harcot” gyorséttermi kitérő miatt, ahogy az tavaly történt.

A 2018-as Becsület Napja kapcsán minden információ egy helyen érhető el a Festung Budapest blogon.
IMG-2c09ebfd2ae6c5ca61ba40424a1dfa30-V

(Csíkdeleni István – SZKR)