Velünk élő ‘56 Erdélyben is

Könyvbemutató-sorozat keretében négy könyv is bemutatásra kerül Erdélyben 1956-ról, az egyiket a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom adta ki, és a szerzője, aki egyben a könyv főszereplője is jelen lesz.

“Magyarország történelmében ahogy bármely más nép történelmében is, vannak hősök és vannak hóhérok. A nemzet, de az egész emberi faj sorsa is attól függ teljes egészében, hogy a jövőben e kettő közül melyik lesz hatalmon” Wass Albert

2017 október 24-én veszi kezdetét Baróton, folytatódik Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Székelyudvarhelyen majd október 28-án, Marosvásárhelyen ér véget könyvbemutató-sorozatunk, amely négy könyvet mutat be, és az 1956-os forradalom eseményeit dolgozza fel.

A könyveket az írók méltatják.

Az első könyvet Németh Terézia, azaz Tercsi, az 1956-ban 14 éves veszprémi gimnazista naplóját mutatja be és mesél nekünk élőben is az író az akkor és ott történtekről.

“Bűn volt a szó” és a “Moyses Márton tűzhalála” Moyses Márton, Erdővidéki ‘56-os életét és a karhatalom hivatalos okmányait tartalmazza.

A “Világ csodája ‘56 ” képekben mutatja be 1956-ot és a forradalom résztvevőitől idézeteket tartalmaz. Aki többet szeretne tudni e könyvekről és 1956-ról, várjuk a szeretettel a könyvbemutatókra.

konyvbemutato_erdelyben (clicks: 2)

 

(Szent Korona Rádió – HVIM Erdély)