Országos KEMPO bajnokság Komáromban – vármegyés éremmel

December 16-án megtartották Komáromban a KEMPO KARATE  JU-JITSU Nyílt Szlovákiai Bajnokságot. A versenyen kata (formagyakorlat) és földharc kategóriában mérhették össze tudásukat a Felvidékre érkező versenyzők. Szép számmal jöttek anyaországból is a tatabányai és bicskei dojókból.

hvim_felvidek_img_0011 (clicks: 2)

A KEMPO ötvözi magában a karate, a box és a ju-jitsu elemeit, így az ütés és rúgások mellett a dobások és a földharc is részét képezik. Sokoldalúságának köszönhetően tájainkon sokan választják ezt a küzdősportot azok közül, akik az MMA szabályrendszerében kívánnak versenyezni. A sportág népszerűségét jelzi, hogy a terem hangos volt a gyerekektől, hiszen komoly utánpótlás követi az idősebb generációt.
hvim_felvidek_img_0140 (clicks: 2)

A szombati versenyen először a formagyakorlatoké voltak a pástok, így a katák ismeretében mérhették össze tudásukat a versenyzők. Rövid átállás után jött a verseny izgalmasabb része, amikor egymásnak feszülhettek az ellenfelek. A küzdelmet mindenki komolyan vette, még a legfiatalabbak arcára is kiült az elszántság és minden tőlük telhetőt beleadtak. A súlycsoportokban komoly verseny alakult ki, amiben a tatabányai KOLTAI DOJO és a komáromi-dunaszerdahelyi SZAYKA DOJO fej-fej mellett haladt.

hvim_felvidek_img_0212 (clicks: 2)

A délutánig tartó verseny végén mindenki fáradtan, nagyobb sérülések nélkül várta az eredményhirdetést. Az összesített eredmény alapján a kupa a SZAYKA DOJO-é lett, akik szorosan előzték meg a KOLTAI DOJO-t.

hvim_felvidek_szayka_dojo

A versenynek vármegyés vonzata is volt, mivel a versenyzők közt volt Dobay Gergely, a HVIM felvidéki társvezetője is, aki földharcban 80-90 kg-os súlycsoportban bronzérmes lett.

A szervezők ígérete szerint a következő verseny márciusban várható. Addig is várnak minden érdeklődőt a KEMPO dojók Bicskén, Tatabányán, Komáromban, Csicsón, Tanyon, Dunaszerdahelyen és Bősön! Ne feledjük: A SPORT MINDIG HONVÉDELEM!

(fotók: komaromonline.sk)


(Felvidéki HVIM – Mi Magunk – SZKR)