A magyar külügy valóban segíteni fog a székely vármegyéseknek?

Az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága mai ülésén meghallgatta Szijjártó Pétert, a Külgazdasági és Külügyminisztériumot vezető minisztert. Szijjártó beszámolójában tételesen említette azokat az ügyeket, amelyekkel a bizottság tagjai hozzá fordultak. Így a Szőcs Zoltán és Beke István ellen folytatott román terrorvádra is kitért, amit Sneider Tamás és Szávay István a bizottság jobbikos tagjai korábban több alkalommal is szorgalmaztak.

Szijjártó úgy fogalmazott, hogy arra utasította a nagykövetet, kövesse figyelemmel az ügyet, és minden jogszerű segítséget adjon meg az érintetteknek. Erre szükség is lesz – vallják azok, akik kicsit is képben vannak a román belpolitikai helyzettel-, ugyanis Romániában választás közeleg, és ilyenkor előszeretettel veszik elő a székely-magyar kártyát. A média segítségével ütik a székelységet, és kovácsolnak a meggyötört népből ellenségképet az oláhoknak, hogy így tartsák fent a tüzet.

Kíváncsian várjuk a magyarországi kormány segítségét, hogy valóban megtesznek-e minden tőlük telhetőt az ügyben, mikor Szőcs Zoltán és Beke István már szabadon mozoghat egész Romániában, ami könnyítés jól mutatja a vádak tarthatatlanságát.

(Székelyföld nem Románia – Szent Korona Rádió)