Budaházyékra lecsap a hatalom: újra a rácsok mögé kerülnek a hazafiak

A vérforraló ítéletek után eddig szabadlábon, lakhelyelhagyási tilalommal sújtva, vagy háziőrizetben védekezhettek és várták a másodfokú eljárást, most azonban úgy tűnik, hogy október 23-a elmúltával beviszik őket.

21:05 – Morvai Krisztina közleménye: közkegyelmet!

Budaházyékat ma ismét bebörtönözték – az egyetlen igazságos megoldás a közkegyelem Ma (csütörtökön) késő délután bebörtönözték Budaházy Györgyöt és több vádlott társát. Az elsőfokú bíróság által elrendelt házi őrizetet esetükben másodfokon előzetes letartóztatásra változtatták. Gyurcsány, Gergényi, Bene, a többi szemkilövető s persze a még (szintén vidáman és szabadon) élő ÁVH-s elvtársak is elégedetten csettinthetnek. Szép munka! A tisztán látó és tisztességes emberektől azt kérem, hogy ezekben az órákban gondoljanak együttérzéssel a politikai foglyokra és családtagjaikra, s nézzék meg azt a 15 perces dokumentumfilmet, amit munkatársaimmal pár évvel ezelőtt készítettünk Budaházy közéleti tevékenységéről. Kérem az országgyűlési képviselőket, különösen a Jobbik és a Fidesz képviselőit, haladéktalanul tegyék meg az adott helyzetben lehetséges egyetlen korrekt és igazságos lépést: részesítsék közkegyelemben Budaházyt és a Hunnia-ügy többi vádlottját.

Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, EP-képviselő

19:40 – A Nagy Ignác utcai börtön elé hív mindenkit az “Igazságtalan a Budaházy-ítélet” Facebook-oldal:

Kedves Barátaink! Nehéz most szavakat találni, az indulat pedig nem jó tanácsadó. Tény: ezekben a percekben folyamatosan szedik össze azokat az emberek, akiket nem jogerősen ítéltek el a “Budaházy-ügyben”. Bűnismétlés, szökés-elrejtőzés, bizonyítékok megsemmisítése? Tudjuk jól, hogy egyik sem jöhet szóba, de ez Magyarország, itt pedig a hazafiak és honleányok irgalmat nem remélhetnek. Aki teheti, az jöjjön a Nagy Ignác úti Bv. Intézethez (Budapest, Nagy Ignác u. 5-11.)! Tájékoztatásul: a tiltakozásunk nem a Gytv. hatálya alá esik, ez egy ún. „azonnali reagálású gyülekezés”, amelyet nem kell bejelenteni!

18:58 – T. Csabát is elvitték, de sajnos nem is kell neveket írnunk, mert szinte mindenkit visszavittek a rácsok mögé, aki háziőrizetben volt. Aki lakhelyelhagyásin volt eddig, az háziőrizetbe került, aki szabadlábon védekezhetett, az pedig lakhelyelhagyásit kapott…

Barcsa-Turner Gábor (HVIM) írja nekünk: “Több, háziőrizetben lévő vádlottal tartottam, tartom a kapcsolatot ezekben a percekben, és egymás után szűntek meg a visszajelzések, vagy éppen csak annyit írtak utolsónak, hogy “itt vannak”. A nemzeti oldal utolsó seregtesteit semmisítik meg a szemünk előtt, és megtehetik, mert hagyjuk… családok, életek mennek tönkre, gyermekek maradnak hosszú időre (újra) apa nélkül. Az (ellen)állam pedig nem mérlegeli, hogy a hosszúra nyúlt eljárás során milyen értékes tagjai lettek ezek az emberek a társadalomnak. Ha eddig nem szöktek meg, akkor miért kell most őket újra vegzálni?! Ez üzenet a hatalomgőzös rezsim részéről: megsemmisíteni őket, nincs kegyelem!”

18:21 – Budaházy György közleménye a kuruc.info-ról: Visznek

Hazafiak, honleányok, magyar testvéreim! A Fővárosi Ítélőtábla Lassó Gábor, Fatalin Judit és Újvári Ákos összetételű tanácsa elvitetett a börtönbe, hogy legyek csak újra előzetes letartóztatásban. Sokan szeretnék beírni a nevüket a történelem lapjaira, ők így. A lényeg, hogy nem adom fel, próbálom majd bent az egészségemet és erőlétemet is fenntartani, ahogy lehet. Nem leszek öngyilkos sem soha. Szóval akármit is hazudnának esetleg rólam, hogy ez vagy az történt velem bent, ezeket tartsátok szem előtt, és csak nekem vagy hozzátartozómnak higgyetek el bármit is.

18:10 – Folyamatosan állítják elő a hazafiakat, valószínűleg az összes háziőrizetes hazafi megy előzetesbe, a lakhelyelhagyásban lévők pedig háziőrizetbe.

Budaházy György már jelezte az éjszaka közzétett írásában (lásd alább), hogy valószínűleg viszik őket előzetesbe, most pedig már több embert biztosan elvittek valamelyik büntetés-végrehajtási intézetbe háziőrizetből. Budaházy Györgyöt és még egy vádlottat biztosan előállítottak (17:40).

A többiek jelenleg otthon ülnek és várnak. Drámai pillanatok ezek, hiszen szinte az összes hazafinak családja, kisgyerekei vannak, és kiépült egzisztenciát épített az igen hosszúra nyúlt eljárás alatt. Életek tesz tönkre a fideszes államhatalom, holott kitüntetést érdemelnének ezek az emberek. Gyurcsány, a sukoró-ügyes brigád, a rendőrterror levezénylői pedig még eljárásokat sem kaptak igazából a nyakukba.

Mint korábban megírtuk, 125 évnyi börtönbüntetést szabtak ki 15 hazafira, gyakorlatilag konkrétumok nélküli, koncepciós elemekkel terhelt ítéletben. Az ügy részletei a védelem szemszögéből itt olvashatóak el. Az éppen aktuális eseményekről ezen a Facebook-oldalon tájékozódhat.

Budaházy György: aki tud, ezután is tartson ki mellettünk!

Hazafiak, honleányok, magyar testvéreim!

Tegnap, október 26-án a rendőrség az ügyünkbe lakhelyelhagyási tilalommal sújtott vádlott társainknál járt, hogy tájékozódjon a nyomkövető eszköz beüzemelésének lehetőségéről a háziőrizet helyén, mert a Fővárosi Ítélőtábla – ahová az ügyünk felkerült – erre utasította őket. Ebből az következtethető ki, hogy szigorítani akarnak a velünk szemben érvényben lévő kényszerintézkedésen, holott erre semmi okot nem szolgáltattunk, senki nem szegte meg a szabályokat, nem tűnt el vagy ilyesmi.

Viszont a szigorítás jelentheti azt, hogy akik már most is háziőrizetben vagyunk, azokat be akarják vinni előzetes letartóztatásba a börtönbe, vagyis nagy az esély rá, hogy most tudok írni utoljára szabadon.

Mai hír az is, hogy felmentették a Sukoró ügy vádlottjait másodfokon. Szimbolikus ez a két dolog így egyszerre, jól mutatja, hazánk közállapotai hol tartanak. A Sukoró ügyet én indítottam el néhány hazafival, aztán a Fidesz egyik fő kampánytémájává vált a 2010-es választási kampányban, miközben mindenféle elszámoltatást ígértek a balliberálisok gazságai ügyében. Az elszámoltatásokból semmi nem lett, a rendőr terror elkövetői, felelősei ellen eljárás se indult, Sukorósok felmentve, mi meg mehetünk a börtönbe.
Keserű ez számomra, hogy 2016-ban, 2006 tizedik évfordulóján ezeket kell leírjam nektek, de ez a helyzet.

Köszönünk minden eddigi segítséget és kiállást. Kérjük, aki tud, ezután is tartson ki mellettünk, most nagy szükség van rá, midőn az elhurcolás veszélye fenyeget többünket.
Sajnos az elszántak és kitartóak kevesen vannak, 2006-ban is kevés volt az igazi ellenálló. Hej, pedig ha felismerné ez a nemzet az erejét, élősködőink és tönkretevőink világgá futnának innen. De sajnos a pártokrácia kábítószerein tengődik most is a többség.

Isten legyen velünk és adjon erőt mindahhoz, ami jön!

Budaházy György hazafi
(nem jogerős) politikai elítélt

(Szent Korona Rádió)