Jótékonysági íjászverseny Gyöngyösön

Minden kedves érdeklődőt és segítőkész, rátermett hazafit várunk szeretettel augusztus végi rendezvényünkre Gyöngyösön.

 

 

 

 

 

 

 

Nem véletlenül fogalmazunk így! Aki képes és kiáll a határon túli magyarokért, azt igenis megilleti a hazafi titulus!

Szőcs Zoltán és Beke István életük java részét azzal töltötték, hogy érvényesítsék a Magyar és Székely érdekeket egy olyan országban, ahol a nemzetiségek egyenjogúságára fittyet hányva a román hatóságok üldözik azt, aki kiáll az autonómiájáért. Aki a román sovinizmus útjába áll, azt nem haboznak akár terrorizmus vádjával börtönbe zárni. Ez történt 2015 decemberében is.

Azóta több mint fél év telt el, és a koholt és nevetséges bizonyítékok fenntarthatatlanságának következtében az oláh hatóságok kénytelenek voltak házi őrizetre enyhíteni a „büntetést” és végre hazatérhettek családjukhoz a székely vármegyések.

„De az ügyük sajnos még távolról sem ért véget. Az eljárás továbbra is zajlik ellenük, így pedig ügyvédi és szakértői költségeket kell fizetnie a vármegyéseknek. A két család helyzetét az csak nehezíti, hogy mind Zoltán, mind István házi őrizetben várják az ügy fejleményeit, tehát dolgozni egyikük sem tud. A román hatóságok pedig a HVIM számos székelyföldi tagját horribilis pénzbírságokkal sújtják, amiért aktivista tevékenységükkel elősegítik a székelyföldi autonómia törekvéseket.” (SZKR)

Mi, gyöngyösiek, Kézdivásárhely testvérvárosának lakosai úgy gondoljuk, hogy ha nálunk, Magyarországon megillet minden állampolgárt a nemzeti autonómiájának gyakorlása, akkor ugyanúgy minden uniós államban (Romániában is!!!) ugyanezeket az elveket kell lehetővé tennie a mindenkori hatalomnak!

Míg ez megtörténik, addig fogjunk össze és segítsünk Székely barátainknak azzal, hogy együtt jól érezzük magunkat 2016 augusztus 28.-án, vasárnap 10 órától. A rendezvényünkön befolyt összeget felajánljuk családjaik megsegítésére.

Helyszín: Gyöngyös Sport út 1. (Energia sportpálya)

Várható programok:

– Íjászverseny

– Főzés

– Hagyományőrző fegyveres bemutató

– Lovagoltatás

– Néptánc bemutató

– Népi gyermekjátékok

– Kvíz sátor

– Adománygyűjtő sátor

Előadó sátrak:

– A Mária úti zarándokok

– Országgyűlési képviselők

 

 

Főszervezők: Jobbik IT Nemzetpolitikai Kabinet, Jobbik IT Hagyományőrző Tagozat

Támogatók: HVIM, Jobbik IT, Jobbik, Mátraaljai Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, Ifjú Magyarok Egyesület

 

(Szécsényi Ádám – SZKR)