Haláleset a Balaton Soundon: eltussolnák a gyilkosságot?

Az egyik szervező szerint a DVBBS kábítószerezte be a meghalt lányt is. Gerendaiék eltussolnák az ügyet, ezért lelkiismereti okokból fordult a Szent Korona Rádióhoz. Konkrét bizonyítékai nincsenek, csak a többi szervező elszólásaiból összerakott történet, ami sok mindenre viszont magyarázatot adhat.

Mindenki számára ismert két botrányos eset az idei Balaton Sound kapcsán: a DVBBS duó bedrogozott három lányt a backstageban. A másik – hivatalosan teljesen különálló – eset pedig egy fiatal lány halálesete. A két történet közötti összefüggést eddig sehol sem írták meg, a Szent Korona Rádiót megkereső szervező avat be minket a háttérbe. Ami kibontakozik, az egy súlyos alvilági történet.

Önmagában botrányos a tény, hogy egy zenekar bedrogozhat három fiatal lányt, ezt a szervezőség nem akadályozza meg, mivel állítólag nem tudott róla. A nemi erőszakot tagadják, de nyilvánvalóan nem egy filozófiai beszélgetés kedvéért bódították el a lányokat. A többit már mindenki ismerheti a médiából.

Több nappal a rendezvény után derül csak ki, hogy meghalt egy lány ugyanezen a fesztiválon, és olyan történetet gyártanak le, mintha köze sem lenne ennek az esetnek DVBBS gusztustalan nemi erőszakához. A “hivatalos” verzió szerint a lánynak ismeretlenek kábítószert adtak (rögtön négy darab extasy-t), aminek hatására rosszul lett, ezért az ismerősei egészségügyi személyzethez kísérték, akik csak annyit mondtak neki, hogy igyon sok vizet (később az egészségügyis sátras rész kikerült a kommunikációból). A lány beverte a fejét egy betontömbbe a rendezvény helyszínétől két kilométerre, egy parkolóban, és vízmérgezést kapott négy liter víztől. Már első olvasatra is csak kérdőjelek vannak az ügyben.

A Szent Korona Rádiót megkereste lelkiismereti okokból egy, a Balaton Sound szervezőségébe tartozó fiatal, hogy írjuk meg az ő verzióját. Természetesen nevét és arcát nem vállalja, hiszen ahol egy halálesetet eltussolhatnak, ott bármi megtörténhet.

A szervező a többi szervezőnek az elszólásaiból, majd az érintettek beszélgetéseiből az alábbiakat következtette ki, kézzelfogható bizonyítékai nincsenek, így az eset leírása kérdőjeles, de mindenesetre megválaszolásra szorul: a meghalt lány is a DVBBS duó bedrogozott áldozataival együtt lett rosszul, a „zenészek” backstage-ében. Ő is elájult, ezért egy toi-toi vécébe ültették be eszméletlenül a szervezők. A vécé ürítése nem sokkal később kezdődött meg, amikor is onnan a még mindig eszméletlen lány kiesett, a zenekarhoz tartozó stáb tagja ezért visszavitte a duóhoz, és rövid tanakodás után behajították a színpad alá, ahol beverte a fejét és meghalt. Ekkor a stáb szólt a szervezőségnek, hogy baj van, akik nemes egyszerűséggel a lány élettelen testét kivitték a fesztivál területéről. A kórházban már csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok.

Informátorunk szerint – bár erre konkrét bizonyítékai nincsenek, szintén csak az elszólásokból következtette ki-, a rendőrséget, a médiát egyszerűen megveszi a szervezőség ilyenkor, és a szülőket is óriási összegekkel “kárpótolják” a hallgatásért cserébe. Igazából elég a nyomozó hatóságot megvenni, a médiához akkor már nem jut el hiteles információ, a szülőknek pedig akkora összeget kell fizetniük, hogy beletörődjenek a “hivatalos” álláspontba.

Megdöbbentő, hogy Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője továbbra is szervezhet ilyen fesztiválokat, ahol minden évben vannak gyanús halálesetek. Tavaly egy belga fiatal halt meg, amit szintén próbáltak eltussolni: az esetről szóló cikkekben “nem közölhetnek helyszínt” kitétel szerepel, mintha nem is lenne köze a rendezvényhez. A tavalyi Szigeten egy fa dőlt rá egy sátrazóra, ami megtörténhet egy ilyen nagylétszámú fesztiválon, de mindenesetre elég hajmeresztő, hogy minden évben több fiatal is meghal Gerendai-rendezvényeken. Ha mégis olyan “ártatlan” a DVBBS, mint ahogy állítják, akkor miért fogták menekülőre, és miért a reptérről kellett visszahozni őket, illetve akkor miért fújták le a Szigeten való fellépésüket?

Emlékszünk még Vizoviczki diszkójában történt gyilkosságokra, eltűnésekre? Amíg politikailag védett volt az alvilági diszkós, addig ezekről nem lehetett hallani, csak a letartóztatása után vették elő az ügyeket. Vajon Gerendai fesztiváljain, rendezvényein hány ilyen hasonló eset történt, amiről majd csak akkor hallunk, ha esetlegesen elszámolási vitába keveredik egy-egy politikussal, és leveszik róla a kezüket…

(Szent Korona Rádió)