Elcsattant pár pofon: hazaárulók a határvédelmet gyalázzák

Azzal vádolják a rendvédelmi szerveinket, hogy bántalmazzák szegény menekülteket. De mi ebből az igazság? Vajon tényleg bántják az illegálisan határt átlépőket? Személyes beszélgetések, élmények alapján írtam az alábbi sorokat, nyilván nem tud és nem is akarok teljesen átfogó képet adni, de az biztos, hogy nem a liberális megközelítést vázolom fel. Pont, hogy abból van elegem…. A másság szép és védendő, de nem úgy, ahogy a naiv idióták gondolják.

Körülbelül egy tucatnyi rendőrrel és katonával beszélgettem az elmúlt hónapokban, akik szolgálatot teljesítenek a határon. Szóba kerültek a migránsok, az eljárások, hogy hogyan tudnak védekezni. És igen, nyilván van olyan része is, ami nem teljesen felel meg a hatályos jognak, de mindenképpen logikus, szükséges és támogatandó.

Kezdjük ott, hogy minden államnak joga van megvédeni a határait, joga van eldöntenie, hogy kit fogad be és kit nem. A zsidók állam, vagy éppen az agyonsztárolt USA határán sem lehet csak úgy besétálni. Jó eséllyel lelövik az illetőt, vagy aknára lép. Nálunk is ez lenne a legjobb megoldás, de nem lehetséges, mert hát nagyon európaiak vagyunk, és tilos látványosan megvédeni a határt. Amíg a Varsói Szerződés országai közé tartoztunk, és volt még önálló Határőrség, akkor az “állj, ki vagy!” felszólításra, ha nem érkezett elfogadható, hivatalos válasz, akkor fegyverhasználatra került sor (a fegyver elővétele, csőretöltése stb. is annak számít).

Az önvédelemre és határvédelemre pedig maradnak az alternatív eszközök. Mit értek ezalatt? Van egy kerítés, ami viszonylag széles. Egyik oldalon egy katona (aki papíron nem is intézkedhet, azért vannak rendőrök is mellettük – nonszensz helyzet), másik oldalon egy csapat migráncs. Elbeszélésekből és híradásokból tudjuk, hogy ezek néha igen agresszívak: kővel és egyéb dolgokkal dobálják a határt védőket. Ők meg mit tudnak csinálni? Átlőni nem lőhetnek, a gázspray pedig nem visz el addig, még a “családi kiszerelésű” sem. Ekkor jönnek képbe a különböző, messzehordó önvédelmi, mechanikus eszközök… Mindenki fantáziájára bízom a dolgot, nem írok le konkrétumokat. A lényeg, hogy reális önvédelmet kell magának teremtenie a határt védőnek! A liberális hisztériakeltést megfordítva: a határon szolgálatot teljesítők vannak életveszélynek kitéve, mert a tetves, rohadék, áruló jogvétő szervezetek felvilágosították a betolakodókat, hogy úgysem lövik le, nyugodtan viselkedhetnek agresszívan.

Vagy mi történik akkor, amikor egy férfibanda (mert nagyon ritkán van velük nő és gyermek), anyázik és kezet mer emelni a járőrre? Szerintem tudjuk mindannyian a választ, és ez így van jól. Egy-két pofon: ebből értenek biztosan, ilyen országokból jöttek, ahol csak ez számít. Elvadult, vallásukat elvesztő, gazdasági szempontok vezérelte, a modernizált környezetre vágyó, fehér tinikre nyálukat csorgató lényeknek ez kell.

Természetesen hallottam azokat a beszámolókat is, amik arról szólnak, hogyan látják el az út során megsérülteket, hogyan adnak nekik ellátást, biztosítják az életben maradásukat. Körülbelül ennyi várható el tőlünk reálisan: biztosítani, hogy ne haljanak éhen, szomjan, ne fagyjanak meg télen stb. De az nem várható el, hogy az életterünkből adjunk az idegeneknek egy talpalatnyi földet is bemondásra, mindenféle bizonyítás nélkül, ráadásul tömegesen. Az senkinek sem érdeke, a menekülőknek sem, hogy megpróbáljuk őket olyan környezetbe integrálni, ami számukra is idegen. Ne keverjük össze az egész világot egy átláthatatlan, jellegtelen masszává! A világ úgy szép, ha színes, és nem egyszínűen barna. Szeretem a muszlim világot, a mesés Keletet, de ott, ahol van, mert a valódi Európát is szeretem (hiszen ez a sajátom), ahogy a Távol-Keletet is. Szeretném, ha unokáim is úgy látnák ezeket a külön világokat, ahogy vannak, nem pedig azt kívánom, hogy ugyanolyan emberek, ugyanolyan ételek, ugyanolyan utcák, terek, városok legyenek mindenhol. Ami mindenhol ugyanolyan, az leginkább semmilyen. Valójában ez a felfogás védi és szereti a másságot: mindent megőrizni a maga helyén, különben a másság megszűnik és ugyanolyan lesz. A másság pedig nem deviancia, mert az negatív, és ami negatív, az pedig üldözendő.

Én örömmel olvastam Bakondi nyilatkozatát, miszerint inkább visszafordulnak a migránsok a magyar határról Belgrád felé. Hazaáruló, aki ebben a vészterhes időszakban, mikor nemcsak Magyarország, hanem egész Európa kultúrája és fennmaradása a tét, a határt védő szerveket próbálja felelősségre vonni. Maximum a felelősség abban van a kormány részéről, hogy nem teremt rendes, átlátható viszonyokat: önálló, fegyverhasználattal joggal bíró határőrséget kellene létrehozni, tiszta és világos eljárásrenddel.  Tehermentesíteni kell a rendőrséget és a honvédelmi állományt. Az sem mindegy, hogy a határt védő alakulatnak rendvédelmi-rendészeti feladatot kell ellátnia, vagy katonait. Ezeket a feladatköröket külön kellene választani, rendet kellene tenni ezen a fronton is, és akkor az “egyéni megoldásból” is kevesebb lenne. Ameddig ez nincs meg, addig marad a magyar leleményesség, ami meg táptalajt ad a naiv idiótáknak, akik csak annyit látnak ebből az egészből, hogy elcsattant két pofon.

Kitartást és jó szolgálatot kívánok az összes szolgálatot teljesítő rendőrnek és katonának. Védjétek meg Hazánkat, szorítsatok ki és vissza minél több migránst!

(Barcsa-Turner Gábor – Szent Korona Rádió)