Videóval: Fekete ex-katona gyilkolta meg a fehér rendőrt

Újabb faji zavargások törtek ki az USA-ban az után, hogy az elmúlt két hétben, két külön esetben fehér rendőrök lelőttek két feketét intézkedés közben. A rendőri erőszak ellen tüntetve vagy egy tucatnyi rendőrt lőttek meg, közülük öten belehaltak.

Afganisztáni veteránként azonosították azt a négert, aki az alábbi videón, agyonlövi a dallasi (fehér) rendőrt.
Valószínűleg nem először csinált ilyet, a videón látszik, hogy nem lövöldözik, hanem lő. Kihasználja a környezetét, célzott lövéseket ad le, jó tachtikával tőrbe csalja áldozatát, először egyik oldalról ijeszt, kimozgatva a rendőrt annak fedezéke mögül, majd a másik oldalról támad és közvetlen közelről, hátulról lövi le, aztán gyorsan eltűnik. A felvételen úgy látszik, hogy valamilyen érthetetlen okból a áldozatot egyébként nem fedezte senki, ami, utólag látjuk, végzetes hiba volt.

Több városban is , például Washington DC, zavargásba torkoltak az erőszak ellenes tüntetések.

Most már rendszeresnek mondható, hogy évről évre a jó idő beálltával faji zavargások törnek ki az Egyesült Államokba, 2014-ben például Fergusonban, majd 2015-ben Baltmimoreban. Baltimorban akkor hetekig tartottak az utcai harcok, amit végül a Nemzeti Gárda vert le, fehér szélsőjobboldali csoportok lelkes közreműködésével.

Baltimori zavargás, 2015
(clicks: 18) Baltimore-i zavargás, 2015

A Nemzeti Gárda egyébként az USA Jolly Jokere. Az alkotmány tiltja, hogy a hadsereget a lakosság ellen bevessék, ezért létrehoztak egy másik hadsereget más néven. Az egyszerű rendvédelmi felszerelésektől kezdve komolyabb gyalogsági fegyvereken át egészen harckocsikig és vadász-bombázókig – többnyire F-16 – terjed az eszköztár. Hiába no, a szabadság és a demokrácia őshazájában nem lehet katonákat küldeni a népre…
Baltimore egyébként is egy igen problémás város. Ahogy korábban az Index írta:

“Hogy mindez nemcsak az egykori baltimore-i rendőrségi tudósító kitalációja, arra bizonyíték az Amerikai Emberi Jogi Egyesült (ACLU) 2006-os vizsgálata. A civil szervezet által megszerzett dokumentumok szerint 2005-ben 76497 embert vittek be a baltimore-i rendőrök az utcáról. Az esetek 30 százalékáról a város ügyészei kapásból kimondták, hogy nem volt elég alap az őrizetbe vételhez, tehát már első ránézésre is látszott, hogy egy év alatt 22 ezer embert jogalap nélkül vettek őrizetbe.”

Magyarul a lakosság 12%-át, egyetlen év alatt. Megfordítva az előző számot, látszik, hogy ebből 53547 jogos letartóztatás volt, azaz a 600 ezres lakosú város 9%-a bűnöző volt!

A Nemzeti Gárda HMMWV-jei Baltimore utcáin
(clicks: 28) A Nemzeti Gárda HMMWV-jei Baltimore utcáin

 

Azon túl, hogy az Egyesült Államokban gombamód szaporodnak a fegyveres szervezetek, és országszerte próbálják szigorítani a fegyvertartás szabályait, több gyakorlatot is rendeznek évről-évre, többek közt zavargások megfékezésére, tömegkatasztrófák után nagy mennyiségű holttest megsemmisítésére, illetve egyéb hadgyakorlatokat. ezek közül kimagasló volt a tavalyi Operation Jade Helm hadgyakorlat, mely júlis 15.-től egészen szeptember 15.-ig tartott, 8 állam bevonásával.

imrs.php (clicks: 34)


Egy, a több hasonló méretű szállítmányról, melyeket a gyakorlatra vittek.
Talán nem véletlen, hogy “mindenre” felkészülnek.

A merénylőt azóta elkapták, mint kiderült, háromszor járta meg Afganisztánt.
Felmerül a kérdés, hogy bekerülésnél ilyen laza a pszichológiai vizsgálat? Esetleg a nagy számok törvénye alapján néhányan szolgálat közben torzulnak el? Vajon közre játszott-e poszt traumás stressz? Ha igen, hányan járhatnak-kelhetnek akár az Egyesült Államokban, akár Európai gyakorlatokon időzített bombaként?

 

(Vanek úr – SZKR – Militarizált Övezet)