Interpol: a tíz legkeresettebb bűnöző közt a Magyarországon halálos balesetet okozó embercsempész

Az Interpol tíz legkeresettebb bűnözői között van az a bolgár embercsempész, akit Magyarországon halálos baleset okozása miatt is keresnek a hatóságok.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) múlt pénteken tette közzé a rendőrség honlapján a 45 éves, bolgár állampolgárságú Kolev Koljo Georgiev fényképét, akit embercsempészés és más bűncselekmények elkövetése miatt több európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján keresnek.

Az M1 kedden a Magyar Idők nyomán számolt be arról, hogy a férfit az Interpol is keresi. Azt írják róla, hogy jogellenesen vitt afgán állampolgárokat Bulgárián, Románián és Magyarországon keresztül Ausztriába, és azt is említik, hogy részese volt egy autóbalesetnek, amelyben meghalt két bevándorló.

Mint a napilap felidézte: a 2014. augusztus 11-én délelőtt az M5-ös autópályán, Újhartyán közelében történt balesetben egy illegális bevándorlókat szállító, bolgár felségjelzésű kisbusz átszakította a szalagkorlátot és felborult.

A speciálisan átalakított kisbusz hátsó, dupla ajtós részé­ben rejtőző afgán állampolgárok közül ketten meghaltak, heten pedig súlyos sérülést szenvedtek.

A jármű ismeretlen vezetője és a mellette ülő, akkor még szintén ismeretlen társa elmenekült. Az egyik csempészt Kolev Koljo Georgievet azóta sem sikerült elfogni – tették hozzá.

(MTI-SZKR)