Kultúránk védelmében, ha kell akár a zuhogó esőben is!

Csütörtök délután mozgalmunk tagjai is részt vettek azon a demonstráción, amelyet a Magyar Patrióták Közössége szervezett a Radetzky laktanya védelmében.

A Bem téren található műemlék túlélte a vörösök dúlását is, de hiába vették be 2007-ben a műemlékek sorába, 2010-ben mégis kiadták rá a bontási engedélyt, de mára a szervezet kiállásának köszönhetően sikerült megvédeni a történelmi múltú épületet.

Túlzás nélkül állítható, hogy a rendezvény egész ideje alatt esett, nem kevés ideig egyenest szakadt az eső, az emberek kiállásukkal mégis megmutatták, hogy az értékeink védelmében bármikor készek létre kelni. A kétszáz körüli résztvevő megmutatta, hogy él még olyan magyar ember, akiben megvan a kellő tisztelet nemzetünk múltjával szemben.
1465549470046
Úgy véljük ez kellően jelzésértékű volt azok számára is, akik képtelenek tettlegességükben is tartani magukat a hangzatos jeligékhez, melyeket előszeretettel hangoztatnak mindaddig, amíg nem jön el a konkrét tettek ideje, és amikor egy kis zivatar vagy előrejelzés is képes megtörni őket nemzeti ellenállásukban.

Meglehet, maga a rendezvény a bontást időközben leállító kormányzati határozat következtében okafogyottá vált, az mégis megjegyzendő, hogy ha gyorsan nem állítják helyre a bontással okozott károkat, hasonló esőzések mellett az épület olyan károkat szenved, amelyek életveszélyessé teszik és műemlék ellenére indokolttá teszik a bontását – Emelte ki beszédében a Magyar Patrióták Közösségének elnöke, Hetzmann Róbert.
1465549412794

A rendezvény hangulatát fokozta, hogy a felszólalók között szerepelt hadtörténész és építész végzettségű szónokok hangsúlyozták a magyar műemlékek védelmében a mai hivatalos szakértői gárdák árulását, hogy a mai szakembernek nevezett személyek elhívatás nélkül, puszta anyagi haszonszerzésből végzik munkájukat, ami ugyancsak közvetve hozzájárul ahhoz, hogy műemlékeink elhanyagoltak. Emellett nem érezzük át azok valódi értékét egy modern üvegből és acélból álló komplexuméval szemben.
1465549604603

Őszinte tiszteletünket fejezzük ki a rendezvény résztvevőinek, és reméljük a szervezőkkel egyetemben, hogy kiállásuk folytonos lesz a jövőbeli hasonló események kapcsán is!

Kövess minket a Facebookon is.

(Fővárosi HVIM – Mi Magunk – SZKR)