Dalai Láma: Európa maradjon Európa!

Tibet spirituális vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozott, és a politikai korrektség dogmáit meglehetősen áthágó gondolatokat fogalmazott meg.

A Dalai Lama a nyugati liberálisok egyik jellemző bezzeg-példája, aki az „álszent és kirekesztő” kereszténységgel szemben a „feltétlen elfogadást és szeretet” hirdeti. Ez egyébként igaz is (meg persze a kereszténységre is) – de a német lapnak adott interjúból kiderül, hogy ezt messze nem önfeladásként értelmezi.

A buddhista vallási vezető szerint ugyanis „túl sok menekült” érkezett az öreg kontinensre. Úgy látja, itt az ideje, hogy az európai országok “egészséges szemlélettel” tekintsenek a migrációs válságra, és felismerjék, hogy képtelenség az összes újonnan érkezőt befogadni.

“Sem Európának, sem Németországnak nem szabad arab országgá válnia. Németország, az Németország.”

– fogalmazott a láma.

Úgy véli, erkölcsi kötelesség befogadni a menekülteket, ám csak ideiglenesen. Szerinte ez nem mond ellent az együttérzés morális parancsának.

“Ha egy menekült szemébe nézünk, különösen egy gyerekébe, látjuk benne a szenvedést. Ám a cél az kell, hogy legyen, hogy minél előbb hazatérhessenek és újjáépíthessék hazájukat.”

A Dalai Láma egyébként 1959 óta maga is menekültként él több ezer követőjével együtt Indiában. És nyilván ő tudja, hogy mi a különbség a gazdasági bevándorló és valós politikai menekült között, hiszen ő sem megelhetési okok miatt távozott és csak az a szomszédos országba, míg saját hazáját egy másik ország előbb lerohanta erőszakkal, majd feltöltötte migránsokkal.

A liberális felhördülés persze ezúttal sem maradhatott el, a rendreutasítást a népszerű spirituális vezető sem kerülheti el, ha kilép a píszí karámból. A Washington Post egyenesen úgy fogalmaz, hogy

“ez a váratlan kinyilatkoztatás termékeny talajra hullhat a nacionalista csoportok körében.” Reméljük, igazuk van és valóban hozzájárulnak ezek a nyilatkozatok az ébredéshez!

(Alfahír – Idegen Áradat – Szent Korona Rádió)