Lezajlott a Pest megyei vármegyések tavaszi belső tábora

Meglehetősen aktív időszakot tudhatunk magunk mögött, és mivel székely bajtársaink még mindig előzetes letartóztatásban vannak, a migránsok sem terveznek tömegesen hazaindulni és a kormány közeli média is újfent megtalált minket egy kis hazudozásra, így borítékolható, hogy mozgalmas lesz az előttünk álló időszak is. Erre is készültünk a hétvégi összetartásunkon.

A Pest megyei tagság számára rendezett összetartás helyszínéül a januárban is jól bevált Ipolydamásdot választottuk. Nyugodt, gyönyörű környezet, jól felszerelt kis falusi vendégház, minden adott itt tehát a megfelelő minőségű munka elvégzésére, és ez rendkívül fontos, már csak azért is, mert a HVIM nagy családja nem csak az egyre több új tag belépése miatt növekszik! A sokszor emlegetett gyermekvállalásból is egyre többen veszik ki részüket mozgalmunkban úgy, hogy az anyai-apai teendőket valóban szeretnék összeegyeztetni az aktivitással is – szerencsére sikerrel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az előőrs péntek este már megérkezett, a tömegközlekedés hiányosságai miatt egy kis esti túrával egybekötve, amit persze egyikünk sem bánt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I. és II. világháború áldozatainak emlékműve Ipolydamásd határában.

Az este hátralévő részét az akklimatizációval töltöttük.

12472795_1559579861038370_265069795452320855_n

A tagság jelentős része szombat reggel érkezett, és miután elfoglalta mindenki a szálláshelyét, kezdődhetett az érdemi munka. A régió tagszervezet vezetői külön vonulva értékelték az elmúlt időszakot, valamint felvázolták az előttünk álló feladatokat, ez alatt az idő alatt a tagság egy nem rég befejezett projektről tudhatott meg információkat annak kidolgozóitól, ám erről egyelőre többet nem árulhatunk el. Miután a tagság is megismerhette a vezetőségi döntéseket, az ebéd következhetett, melyet egy rövid túra követett a közeli erdőben, ahol buschraft gyakorlatokat végeztünk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mozgalmunkban fontosnak tartjuk a tagság képzését, fejlődését. Még novemberben határoztak meg egyéni célokat a Pest megyei vármegyések, akik beszámoltak arról, hol tartanak ezek megvalósításában, valamint az elmúlt hetek támadásaival összefüggésben hallgathattak előadásokat, beszélgetéseket a tagok, ezzel is készülve az előttünk álló akadályok leküzdésére.

A beszámoló második fele a hivatkozásra kattintva érhető el. A Pest megyei HVIM tevékenységét a hivatkozásra kattintva kísérheti figyelemmel.

(Pest megyei HVIM – Mi Magunk – SZKR)