Sasfiókát hozott a húsvéti nyúl – nézze meg webkamerán keresztül

A Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai kamerát szereltek fel egy rétisas pár fészkének helyet adó fára, így az interneten látható kameraképen keresztül lehet követni mindennapi életüket. Február végén már költött a “sasmama”, egy hónappal később, húsvét vasárnapján pedig kikelt az első fióka.

A Duna-Dráva Nemzeti Park egyik zászlós faja a fokozottan védett rétisas, melynek legerősebb kárpát-medencei állománya éppen működési területünkön, a Dél-Dunántúlon található. A kamera segítségével betekintést nyerhetünk e ritka, méltóságteljes ragadozó madár család mindennapjaiba, a fészeképítéstől a tojásrakáson és költésen át a fiókák felneveléséig – írja a Pécsi Újság.

A kamera segítségével betekintést nyerhetünk e ritka, méltóságteljes ragadozó madár család mindennapjaiba, a fészeképítéstől a tojásrakáson és költésen át a fiókák felneveléséig. Láthatjuk a fiókanevelés szépségét és küzdelmes napjait egyaránt.

Az élő közvetítésbe eddig több mint 119 ezren kapcsolódtak be, a fészeknek pedig már 214 rendszeres nézője is van. Ezek a számok várhatóan emelkedni fognak, mivel már nem csak a szülőpárt, de már egy fiókájukat is láthatjuk a fészekben, sőt hamarosan a másik tojásból is kikel majd egy sascsemete.

Nézze élőben a réti saspár életét a webkamerán keresztül:

(Pécsi Újság – Erdőzúgás – SZKR)