Georg Spöttle a migránsok bírósági tárgyalásáról- “Az ezeregy éjszaka meséi”

Georg Spöttle: “Tegnap megkezdődött Szegeden a „röszkei csata ” több vádlottjának tárgyalása. Mint rendőr hozzá vagyok szokva a hazugsághoz, de itt már én is bakot ugrottam.”

 

 

Korábban írtuk, hogy megkezdődött annak a tíz migránsnak a bírósági tárgyalása, akik tavaly Röszkénél csaptak össze a rendőrökkel, hogy bejuthassanak Magyarországra.

Az alábbi bejegyzést Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő tette közzé Facebook oldalán, melyben a migránsok, valóban az ezeregy éjszaka meséibe illő válaszokat adtak a tárgyaláson. Arra pedig mi is kíváncsiak volnánk, hogy miképp került urániumot tartalmazó szemcse egyikük ruhájára.

Georg Spöttle:

“Az ezeregy éjszaka meséi
Tegnap megkezdődött Szegeden a „röszkei csata ” több vádlottjának tárgyalása. Mint rendőr hozzá vagyok szokva a hazugsághoz, de itt már én is bakot ugrottam.
A vádlottak, saját állításuk szerint nem tudták, hogy a tiltott határátlépés bűncselekmény. Már ez is kevésbé hihető, hiszen ez a világ összes országában súlyos konzekvenciákat von maga után.
Ám az, ahogy az erőszakkal kidöntött határkerítést ők értelmezték, hogy azt a hatóságok direkt megnyitották számukra már több mint pofátlan. Viszont ezt is lehet még tetézni: a kődobálással vádolt szír férfi azt mondta a bírónak, hogy azért volt a kezében kő, mivel ő csak el akarta rámolni az úton fekvő köveket az útból. Erre a piros hangosbeszélős férfi utasította őket. Ergo, nem is a rendőrökre támadtak, hanem csak takarították a határsávot. Nem is értette, hogy miért vették őrizetbe. Persze megvádolta a magyar rendőröket, hogy azok bántalmazták őt az előzetesben.
Az egyik vádlott ruháján (a telefonján fegyverrel pózoló képet találtak) lőporszemcséket is kimutattak. Igaz, azok származhatnak a készenléti rendőrség könnygázvetőiből is. Viszont egy urániumot is tartalmazó szemcsét is lokalizáltak a ruházatán, erre meg nincs semmilyen logikus magyarázat. Normális esetben ezzel az érccel csak akkor érintkezhet valaki, ha atomerőműben, vagy nukleáris laboratóriumban dolgozik, netán terrorista…”

 

A kommentelők egyike azt írja:

“vagy pedig lomizott Irakban, az amik által kilőtt tankok között….mert a demokráciaosztók gyengített uránmagvas páncéltörő lőszereket (is) használnak…”

Nem tartjuk kizártnak, viszont a fenti költői kérdésünk ettől még továbbra is ugyanaz marad.

 

(Idegen áradat-SZKR)