Harc a székely szabadságért – Fogadalomtételtől a beteljesedésig

Mint ahogyan az minden évben lenni szokott, a HVIM fővárosi tagszervezetének számos tagja idén is részt vett a Székelyföldért Társaság által szervezett Hősök téri megemlékezésen, amelyet évről-évre a székelyföldi autonómia kivívására tett figyelemfelhívó megmozdulásként szerveznek meg.

DSC_0005 (clicks: 1)
Miután a budapesti vármegyések a helyszínre értek, elfoglalták helyüket a közönség oldalán, valamint a szervezőkkel való rövid egyeztetést követően módunk nyílt rá, hogy meghurcolt székely bajtársaink, Szőcs Zoltán és Beke István jogtalan letartóztatása okán készült figyelemfelhívó molinónkat egészen a rendezvény végéig tarthassuk a szónoki emelvény mellett.

DSC_0002 (clicks: 7)
Ezzel egyfajta nyomatékot adhattunk mi is a székelység ügyének, a folyamatos magyarellenes jogtiprások mihamarabbi felszámolásának szükségességének. Ezúton is köszönjük a szervezőknek a megtisztelő együttműködést!

A beszámoló második fele és további képek a hivatkozásra kattintva érhetőek el. A budapesti HVIM tevékenységét a hivatkozásra kattintva tudja követni.

(Fővárosi HVIM – Mi Magunk – SZKR)