Egy középiskolás fiatal benyomásai A Lovasíjászról

A HVIM szegedi tagszervezetének egy fiatal tagja írta le benyomásait A Lovasíjász című film kapcsán.

Érdekes jelenség, hogy a nemzetközi bűntudatkeltés már a középiskolákban megkezdődik. Olykor az aulákban vetített holokauszt képsorokkal, máskor a kötelező filmvetítésekkel ösztökélik a fiatal generációt a gyűlöletre, amelynek mindig ugyanazok a célpontjai. Szerencsére akadnak gondolkozó, büszke, hazafias szellemű srácok is, akiket nem könnyű megtéveszteni. Bizony egyre gyakrabban derül ki, hogy a magyarok nemtől, kortól és neveltetéstől függetlenül igenis szomjazzák az igazi, nemzeti témájú műveket, máskülönben nem kapott volna vastapsot a szegedi moziban Kaszás Géza A Lovasíjász című filmje. Alább olvasható középiskolás tagunk benyomása a műről:

“A tegnapi nap folyamán tagszervezetünk, majdnem teljes létszámmal megtekintette a sokak által dicsért (utólag kijelenthetem teljesen jogosan) Lovasíjász című magyar filmet. A film megtekintése után rettentően sok érzés kavargott bennem és ahogy láttam,az emberek nagy részében szintén.
Ilyen egyedi és nagyon nehezen megfogalmazható élményt még egy film sem tudott nekem nyújtani. Mindenféleképpen kiemelkedik a mai mozikban vetített “ZS” kategóriás vígjátékok, elcsépelt akció filmek, elfogadást és toleranciát akarva akaratlanul a nézőkre ráerőszakoló filmek világából.
Miután kileptem a teremből csak egy valami fogott el hirtelen, ez a BÜSZKESÉG volt. Büszke voltam hogy magyar vagyok, és büszke voltam hogy vannak még olyan emberek mint Kassai Lajos, és hogy egyre többen lesznek.Sajnos a büszkeség mellé lassan hozzá társult a szégyen. Szégyelltem magam és szégyelltem a magyar emberek többségét amiért hagyták csodálatos hagyományainkat és kultúránkat így elhanyagolni. A film ösztönzött hogy továbbra is tegyek a hagyományokat pusztító és kártékony eszmék ellen és hogy mindenkit a helyes útra tereljek egy ilyen szennyezett világban. Igen, tenni akarok és tenni is fogok! Minden elismerésem Kassai Lajosnak!”

A szegedi HVIM tevékenységét a hivatkozásra kattintva kísérheti figyelemmel.

(Szegedi HVIM – Ősök Szelleme – SZKR)